Üç Peynirli Rısotto (İtalya)
MALZEMELER
Basmati pirinci:480gr
Zeytin yağı
Permasan peyniri:100gr
Hellim peyniri:100gr
Gravyer peyniri:100gr
Tavuksuyu:1lt
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Basmati pirincimizi sadece yıkıyoruz.Tenceremize bir miktar
zeytin yağımızı ekleyelim ve pirincimizi hafif ateşte kavuralım
10-15 dakika kavurduktan sonra yavaş yavaş tavuk suyumuzu
yediriyoruz.Buraya dikkat edelim suyu yavaş yavaş kepçe
yardımıyla yedirip karıştırıyoruz 1lt tavuk suyunu yedirdikten sonra
kapatmaya yakın peynirlerimizden bir parça ayırarak peynirlerimizi
ekleyerek biraz pişirelim.
Isıyıya dayanıklı kaselere pilavımızı dağıtalım porselen olursa daha
iyi olur ve kalan peynirlerimizi üstlerine ekliyerek pilavımızı
fırınlayalım.160c 4-5 dakika ve çıkaralımüstlerine isterseniz çeri
domatesiyle süsleyip servis edelbilirsiniz.
|