Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 16:42   #96
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Patlicanli Spagetti (İtalya)

MALZEMELER
4 çorba kasigi zeytinyagi (60 ml.)
5 dis sarmisak (ince kiyilmis)
3 adet orta boy domates, soyulmus ve dogranmis (600 gr.)
1 çorba kasigi tereyagi (15 gr.)
3/4 su bardagi galeta unu (90 gr.)
1 paket spagetti (500 gr.)
600 gr. kiyma° 4 orta boy kemer patlican, çapraz olarak 1/2 cm.
kalinliginda dilimlenmis (600 gr.)
1 çay kasigi kirmizi pul biber
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi toz kirmizibiber
2 çorba kasigi domates salçasi
Kizartma yagi

YAPILIŞ TARİFİ
Zeytinyagini tavada kizdirip, ince kiyilmis sarmisagi 2 dk. sote edin.
Tavaya domates, kiyma ve kirmizibiberleri ilave edin. Domatesler ve
kiyma pisip suyunu çekene kadar agir ateste arada bir karistirarak 20-25
dk. pisirin. Fritözü 170 °C`de isitip, 1/2 cm. kalinliginda çapraz olarak
kestiginiz patlican dilimlerini kizartin. Fritözden çikarttiginiz kizarmis
patlican dilimlerini bir kâgit havlunun üzerine alarak fazla yaglarini
emdirin. Yuvarlak bir kek kalibini bir çorba kasigi tereyagi ile yaglayin ve
her tarafina galeta unu serpin. Patlicanlari kalibin altina ve yanlarina
birbirlerinin üzerine hafifçe gelecek sekilde dizin. Artan patlicanlari
saklayin. Spagettiyi tuzlu kaynar suda, diri kalacak sekilde 5 dk. haslayin.
Süzdükten sonra domatesli kiyma sosu ve artan patlicanlarinizla karistirip
kizarmis patlicanlari serdiginiz kek kalibina bosaltin. Spagettileri hafifçe
bastirarak kaliba iyice yerlesmelerini saglayin. Önceden 175 °C`de
isittiginiz firinda, makarnalarin üstü hafifçe pembelesip kizarana kadar 20-
25 dk. pisirin, Kalibi düz bir tabaga ters çevirip hemen servis yapin.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049