Mercimek Soslu Spagetti (İtalya)
MALZEMELER
1 paket spagetti makarna
1 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi Sivi Margarin
Tuz
Sosu için:
3 yemek kasigi margarin
1 su bardagi yesil mercimek
1 adet kuru sogan
3 dis sarmisak
1 adet havuç
4 adet taze sogan
1 çay kasigi köri
YAPILIŞ TARİFİ
Derin bir tencerede bol su kaynatip, kaynayan suyun içine zeytinyag, tuz
ve makarnayi koyup 8 dk. haslayiniz. Haslanan makarnayi süzüp, 2 yemek
kasigi sivi margarin ile yaglayiniz. Yaglanmis makarnayi sicakta tutunuz.
Yesil mercikleri ayiklayip, bir gece önceden islatiniz. Islattigin suyla
haslayiniz, kaynarken sertlesmemesi için, içine tuz ilave etmeyiniz. Kuru
sogani piyazllik olarak dograyiniz, taze sogan ve sarmisaklari kiyiniz.
Havucun kabugunu kaziyip, tavla zari büyüklügünde dograyiniz. Yayvan
bir tencerede margarini eritip, kizdiriniz, içine dogranmis kurusogani ve
sarmisaklari koyup, soganlar pembelesinceye kadar kavurunuz. Daha
sonra içine havuçlari ve köriyi ekleyip, körinin kokusu çikincaya kadar
pisiriniz. En son olarak içine kiyilmis taze soganlari, haslanmis yesil
mercimeyi, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dk. tüm malzemeyi kavurunuz.
Hazirladiginiz sosu sicak makarnaya karistirip, servis ediniz.
|