Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 16:43   #3
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Kestane Çorbası (İtalya)

MALZEMELER
2 adet pirasa
150gr sivi yag
4 adet patates
2 adet(ortaboy)sogan
350gr kestane
1 corba kasigi tuz
2 cay kasigi beyaz biber
çesitli baharatlar(lezzetlendirici)

YAPILIŞ TARİFİ
Pirasalar,patatesler,soganlar,havuç küp küp dogranir.Bir yandanda
kestaneler haslanip kabuklari cikartilir.Daha sonra orta boy bir tencerede
küp seklinde dogranmis olan malzemeler ve kestaneler kavrulur.(pirasa
sogan ve patates,havuç corbayi en iyi sekilde lezzetlendirir)Kavurma
esnasinda baharatlarda atilir.iyi bir sekilde kavrulan malzemelere soguk su
eklenip kaynamaya birakilir.Kaynama islemi tamamlandiktan sonra
malzemeler blandirdan çekilir ve süzgeç yardimiyla tortulari alinir.Süzme
isleminin ardindan corbamiz servise hazirdir.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049