Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 16:44   #4
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Patlıcanlı Penne (İtalya)

MALZEMELER
1 paket penne
1 cay cardagi sivi yag
patlican
zeytin(file_dogranmis)
permasan peniri
kasar peyniri(rende)
az tuz
zeytin yagi
150gr un.
sivi yag(kizgin)
felegen
maydonoz
sarimsak

YAPILIŞ TARİFİ
öncelikle penne aldante olacak sekilde suda haslanir(11dk.)daha sonra sivi
yag döküp sallanarak sogutulur.patlicanlar tavla zarinin birz daha büyük
seklinde dogranip tuzlanir ve suyunun akmasi saglanir.suyunu salan
patlicanlar el yardimiyla tekrar suyu sikilir ve hertarafi unlanacak sekilde
una bulanir.una bulanan patlicanlar yagda kizartilir.hazilik islemleri
bittikten sonra tavada sivi yag feslegen maydonoz sarimsak
sotelenir.soteleme isleminin ardindan domaaaa sos patlicanlar ve zeytinler
ilave edilir.onun ardindan pennelerde ilave edilerek tavada biraz
sallanir.lezzetlendirmek amaciyla kasar permasan tuz ve zeytin yagi ilave
edilir.makarnanin lezzetlenmesindeki en önemli nokta sosun iyi yapilmis
ve malzemelerin yeterince kullanilmis olmasidir.sos herzaman için
makarnayi sarmalidir.makarnamiz sevise hazidir.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049