Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 16:44   #7
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

İtalyan Usulü Böbrek (İtalya)

MALZEMELER
8 kuzu böbregi, yaglari alinmis
25 gr margarin veya tereyagi
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
1 büyük sogan, ince dogranmis
1 dis sarimsak, ezilmis
1 büyük dolmalik kirmizi biber,dogranmis
100 gr mantar, dilimlenmis
125 ml et suyu
4 domates, kabuklari soyulmus ve dogranmis
1 çay kasigi damates salçasi
1/2 çay kasigi kekik
Tuz ve karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
parçalara ayirin.
Büyük bir tavada margarin ve çiçekyagini kizdirin. Böbrekleri bir kere
çevirerek 3 dakika kizartin. Böbrekleri delikli bir servis kasigiyla alip bir
kenara koyun.
Sogani ve sarimsagi tavaya koyup ara sira karistirarak 5 dakika kizartin.
Kirmizi biber ve mantari ekleyip, yine ara sira karistirarak 3 dakika daha
pisirin. Et suyu, domates, domates salçasi ve kekigi ekleyin. Tuz ve biberle
tadini ayarlayin. Zeytinleri üstüne koyup, böbrekleri ekleyin.
Tavanin kapagini kapatin 10 dakika, böbrekler yumusayincaya kadar
pisirin. Pisirme süresince böbrekleri 1-2 defa çevirin. Tuz ve biberini
ayarlayip hemen servis yapin.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049