Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 16:45   #8
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Pazılı Makarnalı Omlet (İtalya)

MALZEMELER
Yarim demet pazi yapragi
Yarim demet fiyonk makarna
1 adet kuru sogan
2 adet yumurta
2 yemek kasigi yogurt
3 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi un
1 kahve fincani sivi yag

YAPILIŞ TARİFİ
Pazi yapraklarini yikayin. Hafif tuzlu suda haslayip süzün. Soguduktan
sonra ekmek tahtasinda ince kiyin. Sogani yemeklik dograyin. 3 yemek
kasigi tereyagi ile pembe renk alana kadar kavurun. Makarnayi haslayip
süzün.
Bir baska kapta yumurta, yogurt, un, tuz ve karabiber karistirin.
Haslanmis paziyi, makarnalari ve kavrulmus sogani ilave edip
harmanlayin. Küçük çapli teflon bir tavada sivi yagi kizdirin. Üzerine
karisimi bosaltip agzi kapali olarak pisirin.
Omleti alt üst ederek iki tarafini iyice kizartin. Bir kalip halinde pisen pazili
makarnali omleti sicak olarak servise sunun.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049