Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/08, 17:02   #3
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Pırasalı Bonfile (Çin)

MALZEMELER
500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız Bonfile
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 ÇorbaKaşığı Susam Yağı
2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası
500 gr Pırasa
3 Adet Küçük Taze Soğan
2 Çay Kaşığı Sıvıyağ
2 Çay Kaşığı Şeker
1/2 Su bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş Maydanoz
Tuz , Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Bir kabın içinde et parçalarını, et suyunu, mısır nişastasını, soya sosunu, 1
çorba kaşığı susam yağını, karabiberi, tuzu karıştırın.
Yarım saat buzdolabında bekletin.
Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın. Çin tavasının içinde sıvı yağı
ısıtıp etleri 1-2 dakika pişirin.(sadece dışı biraz kahverengileşsin). İçine
pırasa ve soğanı ekleyip, 3-4 dakika daha tavada çevirip, tabağa alın.
Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049