aşk hala yok
ortag cag avrupasında kilise halkın üzerinde cok buyuk etkılere sahipti.halkın tüm yaşamını kiliseler köhnemiş akıldışı abes mantıkla yönlendiriyordu.halkı avucuna almış halkı düşünmeyen sorgulamayan koyun sürüleri haline getirmişti.zamanla ilerici yeni fikirleri olan korkusuz insanlar çıkmış kilisenin prstijini düşüren daha akılcıl bilimsel fikirler ortaya atmıştır.bu arada tüm dünyada ilerici hareketler başlamış yeni bir akım oluşmuştur.bunu gören tüm avrupa papazları hahamları rahipleri toplantı kararı almış 24 saat içinde toplanmıştır.toplantıda bu durumun önune nasıl gecerız kaybolan otarıtemızı nasıl saglarız dıye uc gece dor gunduz tartısmıslardır.papazlardan bırı ortaya bır fıkır atar.derkı arkadaslar bızden daha mantıksız daha etkılı bırsey bulalımkı ınsanların basına musallat edelım onunla ugrasmaktan gerceklerı goremesınler mantık aramasınlar sadece yapsınlar demıs.fıkırlr gelıstırmıslr ama sonunda bırınde kararkılmıslar.ortak karar  nları varlıgındada yoklugundada acı cektırecek bırey varkende yokkende ömürlerini heba edecekleri bir şey duygularını calıstırıp mantıklarını koreltecek bir şey sürüm sürüm süründürecek kafalarını duvarlara sürttürüp kıvılcım çıkarttıracak birşey güneşin doguşundada batışındada hüzünlendirecek bir şey hatta yagmur yagarken ıslandıgını bile farkettirmeyecek düşen damlaları yüregini serinleten su tanecıklerı olarak algılatan bir şey no mantık no isyan demişler  pazar gunlerı ayınlerde vermişler ayarı ahalıye  bırbırınızı sevın yakın olun ozleyın sevaptır  uzak kalmayın gurbete düşmeyin huzuru severek bulun.ılerleyen ayınlerde kılısenın vaazları etkısını gostermıs ınsanlar duygu saganagı yasamaya baslamış vermişler ayarı ahalıye  gecen zaman surecınden sonra ahalı kılıselerı basmıs papazları çanlara baglamıs çanları çalarak sesten deli etmiş biz mutsusuz hiç bir şey yetmiyor sevdimizin varlıgıda yokluguda acı verıyor bu nedir demişler tabı papazlar duymamış yuksek çan seslerı kulak zarlarını patlamıs sagır etmıs  (yüksek ses düzeyi duyma bozukluguna yol acabılır!levhalarıda bu olaydan sonra yapılmaya baslamıstır  )cevap bulamayan halk cagreyı dag başında yalnız yaşayan yaşlı büyücüye gitmekte bulmuslar.büyücü onlara bu bir büyü degil bubir hülya degil bu daha elem bir şey demiş eee peki ne demişler büyücü büyü litaratüründe ancak şahadetedince kurtulursun anlamına gelen aşktır demiş çagreside yoktur lakın gelır gıder gerı gelır bazen uzun sure kalır bunyeye gore degısıklık arz eder demış  sız sız olun gelıp gıtme donemlerı tramvalı gecer dirayetlı olun yeter demiş  uff bu cok uzadı ya aşk yoktur yok oyle bırs ey 
oysa ne kadar sakin sokaklar, kent ve bütün yeryüzü
ipince bir su gibi sızıyorum gecenin tenha göğüne
sessizce çekip gidiyorum şimdi, sessiz ve kimliksiz
Belki yine gelirim, sesime ses veren olursa bir gün
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,
öyle gitki arkanda izinden başka birşey kalmasın hayata dair
|