03/07/07, 00:35
|
#1
|
Genç Adm!n
Üyelik tarihi: Jan 2007
Bulunduğu yer: BileciK
Mesajlar: 7.158
Tecrübe Puanı: 200
|
Yeşil Soslu Et
Malzemeler
1 Kilo az yağlı ve kemikli kuzu eti
2 Adet limon
3 Çorba kaşığı tereyağı
Birkaç dilim salam
1 Demet mardanoz
1 Çay kaşığı kekik
1 Çay kaşığı mercanköşk
2 Çorba kaşığı sirke
Yeterince kaynar su
3 Adet yumurta sarısı
1 Adet soğan
Tuz, karabiber
Yeterince un
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 4
Hazırlanışı- Kuzu etini ortadan ikiye kesilmiş limonla ovup, bir süre dinlendirin.
- Yıkayıp kuruladıktan sonra hepsini eşit büyüklükte doğrayın.
- Tek tek unlayıp, geniş bir tavaya dizin.
- Tereyağı, 1 tutam tuz, kekik, karabiber, halka doğranmış soğan ve ince şeritler halinde doğranmış salamı ilave edin.
- Orta ateşte sık sık çevirerek 10 dakika kavurun.
- Sirke ve yarım su bardağı su ilave edin.
- Buharlaşınca ateşi kısıp, kapağı kapalı olarak yaklaşık 60 dakika pişirin.
- Arada bir kapağını açarak suyunu kotrol edin.
- Azaldıkça su ilave edebilirsiniz.
- 1 Limon kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
- Yumurta sarılarını çırpın.
- Robotta ince çekilmiş maydanoz, mercanköşk, limon kabuğu rendesi, kalan tuz ve limon suyunu ilave edip, düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
- Et pişince hazırladığınız sosu üzerine gezdirip, hızla altüst edin.
- Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın.
- NOT : Bu yemeği yanında patates püresi, sebze kavurması yada fava püresini garnitür olarak kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
__________________
TARAFTAR KLÜBÜ
|
|
|