Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03/07/07, 19:00   #1
sea star
Cumhurbaşkanı
 
sea star - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: yerle gök arasında bir yerde
Mesajlar: 5.933
Tecrübe Puanı: 66 sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute
Standart Beyaz bülbül tatlısı

Malzemeler

Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8

3 Adet yufka
125 gr margarin
1 Su bardağı badem
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Adet yumurta akı
1 Tatlı kaşığı tarçın
Bir tutam karanfil tozu
Şerbeti için :
3 Su bardağı tozşeker
3 Su bardağı su
Yarım limonun suyu
Süslemek için :
Hindistancevizi ve yeşil fıstık


Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın.
Bunun için su ve şekeri kaynatın.
Limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Yufkaları düzgün bir zemine alıp önce dörde, sonra 8 eşit parçaya bölün.
Dövülmüş bademi, tozşeker ve yumurta akını karıştırın.
Bir tutam karanfil tozu ile tarçını ekleyin.
Bu harcı yufkaların geniş tarafına koyun.
Önce rulo şeklinde sarın, sonra gül şekli verin ve tepsiye dizin.
Erimiş margarini üzerlerine gezdirin.
Üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
Fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
Ortalarına gül suyu dökün.
Hindistancevizi ve yeşil fıstık ile süsleyip, servis yapın.
NOT : Arzuya göre ortalarına gül suyu dökün.
__________________
sea star isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 1340