Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04/07/07, 22:50   #1
alosar
Genç Adm!n
 
alosar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Bulunduğu yer: BileciK
Mesajlar: 7.158
Tecrübe Puanı: 200 alosar isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Standart Peynirli Poğaça I

Malzemeler
3 Su bardağı un
Yarım paker margarin (125 gram)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı karbonat
1 Adet yumurta
1 Çay kaşığı tuz
1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
yarım demet maydanoz
Üzerine serpmek için çörekotu
Hamurun dinlendirilme süresi : 1 saat

Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8

Hazırlanışı
  • Margarin, sıvıyağ, yoğurt, tuz, karbonat, un ve yumurta akını derin bir kapta karıştırarak yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bez örtüp, 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Ayrı bir kabın içine maydanozları kıyın, beyaz peyniri ilave edin.
  • Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın.
  • İçlerine peynirli karışımdan yerleştirip, ikiye katlayın.
  • Fırın tepsisini yağlayıp poğaçaları aralıklı olarak dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • Çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun
__________________

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]


[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
TARAFTAR KLÜBÜ

alosar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 325
Takımınız: