Malzemeler
3 Su bardağı un
Yarım paker margarin (125 gram)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı karbonat
1 Adet yumurta
1 Çay kaşığı tuz
1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
yarım demet maydanoz
Üzerine serpmek için çörekotu
Hamurun dinlendirilme süresi : 1 saat
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Hazırlanışı - Margarin, sıvıyağ, yoğurt, tuz, karbonat, un ve yumurta akını derin bir kapta karıştırarak yoğurun.
- Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bez örtüp, 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Ayrı bir kabın içine maydanozları kıyın, beyaz peyniri ilave edin.
- Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın.
- İçlerine peynirli karışımdan yerleştirip, ikiye katlayın.
- Fırın tepsisini yağlayıp poğaçaları aralıklı olarak dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun 