Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11/07/07, 22:14   #1
alosar
Genç Adm!n
 
alosar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Bulunduğu yer: BileciK
Mesajlar: 7.158
Tecrübe Puanı: 200 alosar isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Standart Böğürtlen Soslu Cheesecake

Böğürtlen Soslu Cheesecake

Malzemeler
1 Paket kepekli tatlı bisküvi
3 Çorba kaşığı margarin
4 Yaprak jelatin
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Su bardağı krem şanti
200 gr labne peyniri
2 Çorba kaşığı portakal suyu
1 Tatlı kaşığı tarçın
400 gr böğürtlen

Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8

Hazırlanışı
  • Bisküvileri robotta çekerek un haline getirin.
  • Oda sıcaklığındaki margarinle karıştırın.
  • 20 santim çapındaki kalıbım dibine bu karışımı yayın.
  • Jelatini 1 çay bardağına yakın kaynar suyun içinde eritin.
  • Yumurtanın sarısını ve akını ayrı kaplarda çırpın.
  • Çırpılmış yumurta sarısı ve tozşekeri labne peynirinin içine karıştırın.
  • Krem şantiyi, yumurta akı ve eritilmiş jelatini ekleyip, iyice karıştırın.
  • Bu karışımı da kalıba döküp, 3 saat buzdolabında bekletin.
  • Böğürtlenleri tozşeker, tarçın ve portakal suyuyla birlikte küçük bir tencereye alın.
  • Tencereyi ocağın üzerine oturtun ve 8 dakika karıştırarak pişirin.
  • Pişen böğürtlenleri ocaktan indirip, soğumaya bırakın.
  • Soğuyan sosu süzgeçten geçirin.
  • Buzdolabında beklettiğiniz karışımın üzerine dökün.
  • Böğürtlen ve krem şanti ile süsleyerek servis yapın.
__________________

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]


[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
TARAFTAR KLÜBÜ

alosar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 325
Takımınız: