Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01/08/07, 13:49   #1
helin
Mareşal
 
helin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: VAnN
Yaş: 34
Mesajlar: 9.774
Tecrübe Puanı: 52 helin has a reputation beyond repute helin has a reputation beyond repute helin has a reputation beyond repute helin has a reputation beyond repute helin has a reputation beyond repute helin has a reputation beyond repute helin has a reputation beyond repute helin has a reputation beyond repute helin has a reputation beyond repute helin has a reputation beyond repute helin has a reputation beyond repute
Lightbulb Marmara depremi ne zaman olacak.??

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, olası Marmara depremi ile ilgili son bilgileri açıkladı.

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mustafa Erdik, Marmara Bölgesi'nde beklenen depremin 30 yıl içerisinde yüzde 60-65 olasılıkla beklendiğini söyledi.

Bolu Belediyesi ve Bolu İnşaat Mühendisleri Odası'nın girişimleriyle, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından hazırlanan ‘Bolu İli Merkezi Deprem Tehlikesi ve Mikrobölgeleme Çalışmaları, Hasar Tahminleri ve Bina Perforans Değerlendirmeli' konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Porf.Dr. Erdik, Marmara Bölgesi'ndeki olası depremin 30 yıl içinde yüzde 60-65 oranında beklendiğini söyledi. Depremin 7.6 ile 7.7 büyüklüğünde olmasının beklendiğini anlatan Prof.Dr. Erdik şöyle konuştu:
“Beklenilen Marmara depremi, daha çok İstanbul'un güneyi ile Avrupa yakasında hissedilecek. İstanbul'da 47 bin civarında binanın göçmesine ve bir o kadar da insanın ölümüne yol açabilecek büyüklükte deprem olacak. Bu konuda İstanbul Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi, kamu binaları, hastane ve okul binalarını güçlendirmekte. Yeni yapılar, eskilerine oranla çok daha iyi. İnsanlar yeni konutlara geçerek, önlem almaya çalışıyor. En korkutucu olan da, şu anda halkımızın yaşadağı apartmanlar. Onların da elden geçirilip güçlendirilmeleri gerekir.”

ENFLASYON DÜŞÜK OLURSA ÇÜRÜK BİNA KALMAZ

Binaların depreme dayanıklı oluşunun ekonomiyle bağlantılı olduğunu ifade eden Prof.Dr. Erdik, şöyle devam etti:
“Türkiye çok büyük bir enflasyon dönemi geçirdi. Enflasyon olduğu zaman, sermaye çok büyük üretim yapamıyor. Bina üretimi de endüstriyelleşemiyor. Enflasyon olmadığı sürece devreye giren büyük yatırımcıların yaptıkları konutlar yönetmeliklere uygun oluyor. Bu da oto kontrole yol açıyor. Bir bina yerine 500-1000 konut yapılması, kontrolü de değiştirebiliyor. Enflasyonun düşük seyretmesi halinde önümüzdeki 20-30 yıl içinde Türkiye’de çürük bina kalmaz.”
helin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 1003
Takımınız: