Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15/09/07, 01:22   #1
sea star
Cumhurbaşkanı
 
sea star - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: yerle gök arasında bir yerde
Mesajlar: 5.933
Tecrübe Puanı: 66 sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute
Standart Cevizli Güllaç

CEVİZLİ GÜLLAÇ


MALZEME:

Güllaç 6 adet Süt 3 su bardağı
Şeker 1 1/2 su bardağı Ceviz içi 1/3 su bardağı
Nar tanesi 1/3 su bardağı Gül suyu 2 yemek kaşığı

YAPILIŞI:
1. Sütün yarısı 1 su bardağı şekerle, yarısı da sade olarak ayrı ayrı kaynatılır ve soğumaya bırakılır. 2. Güllaçların sığacağı büyüklükte bir tepsiye kaynatılmış şekersiz süt konur. Güllaçlar birer birer bu süt içerisine daldırılır, hafif yumuşak bükülecek şekilde iken çıkarılır. 3. Herbir güllaç bohça katlar gibi katlanır. 4 köşe haline getirilir, içerisine 1/2 su bardağı toz şekerle karıştırılmış dövülmüş ceviz konur, cevizler görünmeyecek ve dökülmeyecek şekilde kapatılır ve alt üst edilerek derin yayvan bir tabağa dizilir. 4. Üstlerine şekerli süt dökülür. Kuru kalmaması için kenardan alınan sütle ıslatılır. Sütü tam olarak çektikten sonra bir servis tabağına alınır, gül suyu serpilir, nar taneleri ile süslenir. Not: l- Güllaçların ıslatıldığında parçalanmaması için taze olmasına dikkat edilmelidir. 2- Güllaçların içine dövülmüş cevizin yanısıra, dövülmüş fındık, fıstık, badem konduğu gibi kaymak, muhallebi, rendelenmiş pudra şekerli elma da konabilir.

__________________
sea star isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 1340