Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15/09/07, 01:32   #1
sea star
Cumhurbaşkanı
 
sea star - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: yerle gök arasında bir yerde
Mesajlar: 5.933
Tecrübe Puanı: 66 sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute sea star has a reputation beyond repute
Standart Incir Yağlamasi

MALZEME:

Kuru incir 20 adet Ceviz 1/2 su bardağı
Tarçın 1 tatlı kaşığı Tereyağı 2 yemek kaşığı
Toz şeker 1/3 su bardağı Su 1/4 su bardağı

YAPILIŞI:
1. İncirler akşamdan suda ıslatılır, ertesi gün suları süzülür, baş kısımları bir çay kaşığı ile açılır. 2. İri dövülmüş ceviz tarçınla karıştırılır ve incirler bu karışım ile doldurulur. 3. İnce kenarlı bir tepside ya da tavada tereyağı eritilir, incirler içine dizilir. Ara sıra tepsi ya da tava sallanarak incirler yağda şeffaflaştırılır. 4. Üzerlerine şeker serpilir, su ilave edilir. Suyu çekinceye kadar pişirilir. Sıcak ya da ılık servis yapılır. Not: l- Kuru erikle de yapılabilir. 2- Kırşehir yöresi Ramazan yemeklerindendir.
__________________
sea star isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 1340