Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20/09/07, 21:51   #1
destina_65
Orgeneral
 
destina_65 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 1970
Yaş: 41
Mesajlar: 207
Tecrübe Puanı: 61 destina_65 is a splendid one to behold destina_65 is a splendid one to behold destina_65 is a splendid one to behold destina_65 is a splendid one to behold destina_65 is a splendid one to behold destina_65 is a splendid one to behold
Post Başörtüsüne özgürlük eylemi

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Van Şube Başkanlığı tarafından başlatılan 'Başörtüsüne özgürlük' adlı mutat basın açıklamasının 55'ncisi yapıldı.
Gökkuşağı, Umut-Der, İnsan-Der, Mazlum-Der, Memur-Sen ve Anadolu Gençlik Vakfı gibi dernek ve sendikaların desteklediği basın açıklamasının 55'ncisi Sanat Sokağı'nda yapıldı. Ortak hazırlanan basın açıklamasının metnini okuyan Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Van İl Başkanlığı üyesi Emel Şakar, hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde başlatılan başörtü yasağının halen devam ettiğini hatırlatarak, "Biz bu yasağa inat olarak 55. kez Sanat Sokağı'ndayız" dedi.
Halkın yüzde 80'inden fazlası bu yasağa karşı olmasına rağmen, toplumun değerlerini benimsemeyenlerin, ellerindeki gücü kullanarak kendilerince toplumu terbiye etmekten başka hiç bir amaca hizmet etmediğini ifade eden Şakar, AB'ye hazırlanan Türkiye'nin ilk sivil Anayasası'nın yapıldığı bir dönemde alnındaki bu insan hakkı ihlali lekesini fazla taşıyamayacağını belirtti. Hiç bir demokratik devlette, vatandaşlarına hizmet verirken kılık kıyafet, kültür farklılığı veya etnik kökeni nedeniyle ayırım yapma hakkına sahip olmadığını vurgulayan Şakar, "Bu tür ayrım yapan devlet veya kurumların demokrasiden söz etmeye hakkı yoktur. Üniversitelerimizin kapısında devam eden ve yürekleri sızlatan başörtüsü yasağı Avrupa ülkelerinin üniversitelerinde sorun olarak görülmemektedir. Oysa Türkiye'deki üniversitelerde bir numaralı sorun olarak kabul edilmektedir. Başörtüsü yasağı kesinlikle bir hak ihlalidir ve özgürlük alanlarının daraltılmasıdır" ifadelerini kullandı.
Başörtüsü sorununun din ve vicdan özgürlüğü, demokrasi ve insan hakları sorunu olduğunu da kaydeden Şakar, "Mücadelemiz bu evrensel değerlerin hakim olması ve başörtüsüne özgürlük tanıncaya kadar sürecektir" şeklinde konuştu. Uzun süre alkışlarla yasağı protesto eden kalabalık daha sonra sesiz bir şekilde dağıldı.




destina_65 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 66