Deðerli Beþiktaþlý Kardeþlerim,
Uzun zamandýr gerçekleþtirmeye çalýþtýðým "Bir Beþiktaþlý'nýn Mezarý" nihayet tamamlandý.
Tüm Beþiktaþlýlar'a örnek olmasýný istediðim bu mezar babama ait...
Beþiktaþlý Deli Dündar 'geniþ kanatlarý boþlukta simsiyah açýlan' kartalýmýzýn gölgesinde yatýyor.
Aslýnda O'nun ve bu mezartaþýnýn hikayesini "Bir Beþiktaþlý'nýn Ölümü" baþlýðýnda birçoðunuz okudunuz.
Ýþte bugün bir rüya daha gerçek oldu; böylesi bir mezar belki de Türkiye'de bir 'ilk'.
Yapýmý için yaklaþýk bir yýldýr uðraþýyorduk ve ilginçtir, tamamlanmasý Beþiktaþýmýz'ýn 137 hafta sonra
'LÝDER' olduðu haftaya denk geldi; tüm Beþiktaþlýlar'a hayýrlý, uðurlu olsun
Mezar, Pendik'ten Kurtköy'e giderken "Yeni Þeyhli Mezarlýðý"nda; yolunuz düþerse Deli Dündar'ýn
ruhuna bir duayý eksik etmezseniz sevinirim.
Projesi bana ait. Amblemimiz 8cm. kalýnlýðýnda ve 150cm. yüksekliðinde yekpare mermerden oymadýr.
Mezarlýðýn giriþindeki Uður Mermer firmasýnýn yine hasta Beþiktaþlý mermercisi Oktay Usta tarafýndan
tamamýyla el emeði ve Beþiktaþ aþký katýlarak iþlenmiþtir.
Öyle ki, "Fener amblemi isteseydiniz yapmazdým zaten!" diyecek kadar da Beþiktaþlý'dýr Oktay Usta...
Beþiktaþlý Naz kýzým dedesinin kitabesini okuyor.
Ben, babam ve Karakartal yeniden baþbaþayýz...
Bana demiþtin ki baba;
"Bilmelisin ki evlat, göðe savurduðun o 'siyah' bir kartal gibi karanlýkta süzülecek ve o keskin gözleriyle
kendi 'beyazý'ný mutlaka bulacaktýr. Yeter ki sen, içinden gelen o siyahý, gereði gibi savur.
Ýþte o zaman senin o saf siyahýn, gökyüzünde bir yerlerde kendi saf beyazýna mutlaka kavuþacaktýr.
Ve göreceksin ki bir gün, yeni yeni pencereler açýlacak ve yeni yeni siyahlar da savrulacaktýr gökyüzüne.
Belki de bir gün tüm Beþiktaþlýlar sadece 'siyah' diye haykýracak biteviye.
Çünkü bilecekler ki 'beyaz', artýk hasretle bekliyor siyahýný gökyüzünde"
Ýþte ben sadece bir pencere açtým ve "Siyah" diye haykýrdým.
Bana o pencereyi açtýran da, haykýracak gücü kudreti ve Beþiktaþ aþkýný veren de sendin.[/size]
Rahat uyu Deli Dündar.
HER YOLUN SONUNDA ÖLÜM OLSA DA, SEVENLERÝ KÝMSE AYIRAMAZ KÝ...
ßæ
__________________ qüLün héP qüLDükLérime... sýkýySa öLün bakaLým... héR güN öLDükLérime...