Adam, kısa bir süre önce ayrıldığı evine telefon açar, bahçıvana sorar:
Nasıl her şey yolunda mı?
Bahçıvan hemen soruyu cevaplar.
Yolunda. Yalnız, küreğin sapı kırıldı onu tamir etmeye çalışıyorum.
Neden kırıldı?
Köpeğinize mezar kazarken, zorlamışım, bu yüzden kırıldı.
- Nee! Köpeğime öldü mu?
Havuza düştü öldü.
Benim köpeğim çok iyi yüzerdi; nasıl havuzda ölür?
Ama havuzun suyu boşalmıştı, betona çakıldı; bu yüzden hayatını kaybetti.
Daha havuzu yeni doldurtmuştum. Neden boşalttınız?
Biz değil itfaiyeciler boşalttı. Çünkü evdeki yangını söndürmek için ilâve suya ihtiyaç duydular.
Evde yangın mı çıktı?
Evet efendim. Annenizin vefatı dolayısıyla çok sayıda insan geldi. Bir sigara izmaritinden kâğıtlar, ardından da perde tutuşmuş. O kalabalıkta farkına varamadık.
Annem nasıl öldü? Sapasağlamdı.
Haklısınız. Biz de şaşırdık ama sizin yatak odanıza bir şey bakmaya girmiş. Yatakta karınızla en yakın arkadaşınızı görünce kalbine inmiş.
Yahu hiç pozitif bir haber yok mu? Bunaldım.
Olmaz olur mu? Var. Gecen gün siz AIDS testi yaptırmıştınız ya. İste onun neticesi pozitif çıktı
Dünyaca ünlü bir japon dövüş ustası Türkiye'ye gelir.
ustanın özelliği, karşısındakini dövdüğü zaman ona hangi dövüş ustasının hangi tekniği ile vurduğunu söyleyerek övünmesidir..
bir mahelle kahvesinde oturan herkese "var mı bana yan bakan" gibisinden meydan okur.
temel dayanamaz ve ustayla dövüşmeye karar verir.
girerler boş bir depoya "bam-güm" derken temel çıkar.ağzı burnu kan. ardından japon çıkar ve "ona yamatku'nun takitikisiyle vurdum" der.
temel bunu kendine yediremeyerek ertesi gün ustaya meydan okur.
girerler bir eve yine "güm-bam". temel yine çıkar ağzı burnu kan. usta yine "ona magazakinin tagumatusuyla vurdum" der.
3. gün yine temel meydan okur. girerler bir garaja "bam-güm-tak tuk,şangırt" diye sesler gelir ve japon dövüş ustası dışarı çıkar.ağzı burnu dağılmış, her yer kan.
arkadan temel çıkar dışar : "ona Toyotanın krikosuyla vurdum.."
yeni atamasi yapilan tarih ogretmeni ilk dersine girer ve bir ogrenciye kurtulus savasini kim yapti diye sorar ve aldigi cevap ben yapmadim hocam olur.. digerine digeri derken herkesten ayni cevap gelir...
ders bitiminde siniftan cikan ogretmen matematik hocasi ile kolidorda rast gelir ve hocam kurtulus savasini kim yapti diye sodum tum sinif ben yapmadim dedi der.. matematik hocasida yapiyorlar yapiyorlar sonrada ben yapmadim diyorlar degilmi hocam der...
bunun uzerine ogretmen mudur un yanina gider ve ben bu okuldan ayrilmak istiyorum der ve durumu anlatir... mudur dur durumu milli egitime yazalim acele etme der...
bir sue sonra mudur ogretmeni cagirir ve milli egitimden cevap geldi der ve gelen yaziyi ogretmene okur :
odenek yok savas yapilamaz
Bir gün 1 jeoleji mühendisi, 1 tarihçi 1 Fiansal Danışman Golf oynamaya karar verirler. Golf sahasına giderler.. baya bi süre sıra beklenir anca bir türlü sıra gelmez. golf sahasında 4 tane adam vardır bir türlü oyunu bırakmazlar..
jeoloji mühendisi hemen golf sahası yöneticisini çağırır.. Daha ne kadar bekliyeceğiz diye sorar.. Yönetici sahada oynayanların bu işyerinin yapımında çalışıp gözlerini kaybeden Kaynakçı ustaları olduğunu söyler, onlara karışmadan diledikleri kadar oynadıklarını anlatır..
Bu durum jeoloji mühendisini çok etkiler hemen maliyeciye dönerek
- Hemen şirketime gidip bu kaynakçılar için Daha rahat golf oynayabilecekleri bi golf sahası için araştırma yapmaya başlıcam der.
- Maliyeci de Finansal Danışmana dönerek bende hemen şirketime gidip bu insanlar için yapılacak olan yeni golf sahasının ne kadara mal olacağını hesaplıyacağım der..
herkez finansal danışmana bakar ne söyliyeceğini merak ederler.. Finansa Danışman Golf sahası yöneticisine dönerek
- bu 4 arkadaş Gece Oynasın der