Öncellikle hiç bilmeyenler için OpenSUSE nin bir linux dağıtımı olduğunu belirtelim,yani bir işletim sistemi(windows a alternatif diyebiliriz..)..En önemli özelliği ücretsiz olması...Tabi bunu duyduğunuzda aklınıza hemen ücretsizse "yaramaz" kelimesi geliyor..Ancak biraz bahsedince OpenSUSE ye geçmek için can atacak hale gelebilirsiniz...
Özelliklerini şöyle sıralıyayım...
1-) Virüslerle uğraşmak zorunda değilsiniz.Çünkü webde dolaşan virüsler windows için yapılmış.Linux ları etkilemez.
2-)Office ,winamp , media player , nero ve adobe reader gibi en çok ihtiyaç duyulan programlara oldukça kaliteli alternatifler OpenSUSE yle birlikte gelir.
3-)Kuşkusuz Windows kullanıcıları Adobe Reader ,Winamp , Media Player ,İnternet Explorer in bilgisayarı ne kadar kastığını bilir..Bu Programların Linux alternatifleri kesinlikle çok daha hızlı çalışırlar ,işlev olarak eksileri değil artıları vardır..
4-)İnternette program aramak zorunda kalmazsanız.Dünya üzerinde binlerce Linux geliştiricisinin katkıda bulunduğu program deposuna sahiptir.Ve bu programların en çok kullanılanlarını sizin için sistem bulur size kalan iki tık....
5-)Vista nın özendiği görünüm(yanlış duymadınız Vista nın o eşsiz zannettiğimiz görüntüsü Linux tan özenilmiştir)..
6-)Donanım tanımada işletim sistemleri arasında vista yla birlikte en ön sıradadır
7-)Bunca özelliğe rağmen oldukça hızlıdır..512 ram 64 mb ekran kartı eşsiz bi sistem kullanmanıza yetecektir...
Bütün bu güzellikler + hız + ücretsiz ibaresi birlikte olur mu atıyorsun diyorsanız...Arkasında novell gibi bi şirket olunca bi süre ücretsiz dağıtılması olağandır diyorum. ha eklemeyi unutmayayım normalde ücretsiz değil novell 70 $ a satıyor..şık kutuyla falan ama yine novell ücretsiz olarak netten indirilmeisne izin veriyor..
_AlıNtI_ [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]