Derya İle Deniz( Aşk Hikayesi)
Sizlere hikayelere konu olan,dilden dile dolaşan sözlere beste şarkı olup yüreklerde yatan bir AŞK hikayesini anlatacağım.Şimdilerde mezarlarının yerinin bilinmediği dünya da en büyük aşkın eseri olan DENİZ İLE DERYA,yının yaşadıklarını anlatıyorum.
Derya,ailesi ve doğru düzgün arkadaşı olmayan,deniz mavisi gözlere güneş sarısı saçlara,ay ışığı gibi bir tene sahp olan güzel,alımlı ama içine kapanık pek sosyal olmayan bir kız.İçi duygu dolu olan,bir karıncayı bile incitemyecek hatta gücü yetse bile kendine zarar veren birine bile bişey yapmayacak olan bir kız.İstanbul,da Mimar Sinan Üniversitesi,nde el sanatlarını okuyan ve ikinci sınıf öğrencisisidir ve derslerinde okadar başarılıdır ki okulun en iyi öğrencilerinden biridir hatta en iyi öğrencisi yani derslerinden hiç biri (beş) notundan aşağı değildir,kimseyle konuşmaz bazen yardım isteyene bir iki şey gösterir ama okadardır.Deniz ise ailesinden ayrı ve tek yaşayan azda olsa çevresi olan,dedli dolu ama dıştan sert içten ise duygusal bir gençtir.Deniz,eğitimini yarıda bırakmış ama özel kurslara giderek ses eğitimi almıştır ve en iyi sese sahip diyebiliriz kendisine.Eline sertifikasını alınca eskiden yaptığı bestelere yenilerini ekleyerek,tanınmış ses sanatçılarını ziyarete gitmeye başlamıştır.Şimdi diyeceksiniz bunlar birbirlerini daha tanımıyorlar evet öyle tanımıyorlar ama tanışmaları bir türk filmi gibi olmuştur ve kim bilebilirdi ki bu tanışma sonucunda gerçek bir sevgi doğacak?Kimse.Hatta onlar bile.Nasılda sabırsız olduğunuzu sezebiliyorum ve sabredin anlatıyorum şimdi tanışmalarını.Hani türk filmlerinde genelde genç bir kız ve genç bir erkek karşıt yönlerden acele acele ilerler ve ilerlerken birbirlerine çarparlar,kızın elinde her ne varsa o sırada ve genelde kitaplar olur yere dağılmıştır eğilip toplamaya çalışırken genç erkekte eğilir yardım için,ne olur peki?Ben söyleyeyim.Eller birbirine temas eder ve gözler o anda kenetlenir birbirlerine,biraz öyle durduktan sonra da her şey toparlanır özürler,rica ederimler,teşekkür ederim kelimeleri havada uçuşureki sonrası,hatırlıyormusunuz?Elbette,ismler öğrenilir bir iki sohbet için ve çay için cafeye gidilir,işte olay burda başlar hemde öyle bir olaydır ki kimsenin görmediği bir aşk doğar ama bizim gençlerimizin hernekadar tanışmaları tük filmi gibi olsa da aşkları filmlerden çok farklı olur.Şimdi asıl yere geldik Deniz veDerya,nın tanışmasına.
Derya, her sınav da olsuğu gibi aceleyle elinde notlar ve gerekli kaynaklar ile sınav salonuna gider işin garibi ise Deniz,de ordadır.O da en son bestelediği bir şarkıyı Mimar Sinan,da bazı zamanlarda öğretmenlik yapan tanınmış bir sanatçıya göstermek için gelmiştir.Sanatçı kim mi?Siz seçin bu sanatçıyı bakalım neler olacak hayalinizde ve sonra Derya, her zaman olduğu gibi başı eğik bir şekilde aceleyle üçüncü kata çıkmaya başlar,Deniz,de o sırada okulda hatta üst katlardadır ve aradığı sanatçının ikinci katta olduğunu öğrenir aceleyle inmeye başlar yakalayamazsa bir başka şansı olmayacağını bilir.Neyse.Derya,tam ikinci kata gelmiş ve bir üst kata çıkmaya yönelmişken Deniz ile merdiven başında çarpışırler ve bizim türk filimlerinde ki gibi tanışma başlar eller deyer,gözler buluşr ama tek farkı deniz bu güzelliği görünce bestesini unutup kızın söylediği sınav için kızı oraya yetiştirmek olur şans işte onun da buluşacağı sanatçı bu sınavda görevlidir hem kıza yardım etmiş olur hemde bir randevu koparmıştır.Deniz,kızdan yani Derya,dan okadar etkilenmiştir ki ne diyeceğini şaşırmıştır,güneş sarısı saçlar,ay ışığı ten ve deniz mavisi gözler onu okadar etkilemiştir ki hiç unutamaz ama bir durum vardır.Beyendiği o deniz mavisi gözler de güzellik olduğu kadar hüzünde gizlidir,asıl aklına takılan da budur
Deniz onu düşünürken yanına gelen Derya,yı hiç farketmez ve merhaba değişiyle Deniz başını öyle bir çevirir ki dona kalmıştır ama gülümser ve `selam`der. Oysa Derya sadece hocasının onu çağırdığını söyleyecektir ve söylerde,Deniz ise ilk an üzülür ve ona bakarak randevusuna gider.Ne gariptir randevu güzel geçer geçmesine ama bir sürpriz daha vardır o sürpriz ise Derya onu beklemiştir...
neyse arkadaşlar devamını başka zaman yazacağım sıkılmayasınız diye ve umarım bu bölümden de sıkılmazsınız evet belki istediğiniz duruma daha gelmedik ama bilirsiniz ki SABIR EN İYİ İLAÇTIR ZAMANDAN SONRA.