Geri git   Van.GEN.TR Forum | Yerel Van Forumu > Serbest alan > Yemek Tarifleri > Et Yemekleri

 
 
Konu Araçlarý Stil
Alt 04/07/07, 22:33   #1
alosar
Genç Adm!n
 
alosar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Bulunduðu yer: BileciK
Mesajlar: 7.158
Tecrübe Puanı: 200 alosar isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Standart Terbiyeli Kuzu Þiþ

Malzemeler
500 gr kuzu fileminyon
2 Diþ sarýmsak
1 Adet yeþil limon
1 Yemek kaþýðý acý biber salçasý
8 Adet küçük acý kýrmýzý biber
8 Adet taze soðan
225 gr pirinç
Yarým çay kaþýðý zencefil tozu
150 gr mýsýr
50 gr kuru üzüm
1 Adet büyük tatlý kýrmýzý biber
3 Yemek kaþýðý kýyýlmýþ soðan
2 Yemek kaþýðý zeytinyaðý
1 Çay kaþýðý köri
1 Çay kaþýðý tarçýn
1 Yemek kaþýðý tozþeker
1 Yemek kaþýðý limon suyu
Tuz

Süre 70 dk.
Kaç Kiþilik 4

Hazýrlanýþý
  • Kuzu fileminyonlarý alýrken þiþlik olarak hazýrlatýn.
  • Sarýmsaðý soyup, ezin.
  • Limonun kabuðunu rendeleyip, suyunu sýkýn.
  • Ezilmiþ sarýmsaðý, rendelenmiþ limon kabuðunu ve biber salçasýný kuzu eti ile karýþtýrýp, buzdolabýna koyup, 1 gün bekletin.
  • Ertesi gün sudan geçirin ve eti mutfak havlusu ile kurulayýn.
  • Taze soðaný ayýklayýp, yýkayýn ve 5 santimlik þeritlere kesin.
  • Küçük acý kýrmýzý biberleri uzunlamasýna ikiye bölün ve çekirdeklerini çýkarýn.
  • Pirinci ayýklayýp, tuzlu suda bekletin.
  • Tahta þiþlere sýrayla et, soðan ve biberleri geçirin.
  • Bu arada pirinci yýkayýp, süzün.
  • 1.5 Su bardaðý su ile haþlayýn.
  • Büyük kýrmýzý biberlerli ince ince kýyýn ve soðanla birlikte zeytinyaðýnda kavurun.
  • Üzüm, zencefil ve mýsýrý ekleyin.
  • Haþlanmýþ pirinci katýn ve karýþtýrýn.
  • Köri, tarçýn, bir yemek kaþýðý limon suyu, bir yemek kaþýðý þeker ve tuzu ekleyin.
  • Kuzu þiþleri tuzlayýn ve ýzgarada her iki tarafýný 2-3 dakika piþirin.
  • Hazýrlamýþ olduðunuz pilavla birlikte servis yapýn.
Afiyet Olsun
__________________

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]


[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
TARAFTAR KLÜBÜ

alosar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konu Sayýsý: 325
Takýmýnýz:
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif deðil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif deðil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif deðil dir.
Kendi Mesajýnýzý deðiþtirme yetkiniz Aktif deðildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:28 .


Powered by vBulletin
Copyright © 2000-2007 Jelsoft Enterprises Limited.
Sitemap
6, 5, 3, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 113, 16, 17, 18, 19, 81, 20, 27, 22, 23, 24, 25, 26, 48, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 43, 136, 40, 58, 45, 42, 44, 46, 47, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 70, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 68, 69, 71, 72, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 82, 83, 96, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 98, 97, 100, 101, 102, 103, 106, 104, 105, 112, 109, 108, 107, 110, 111, 114, 115, 118, 116, 117, 119, 148, 154, 124, 165, 122, 120, 123, 121, 150, 153, 125, 128, 129, 131, 132, 133, 134, 135, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 151, 149, 202, 175, 164, 152, 167, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 195, 169, 166, 168, 170, 171, 172, 199, 174, 173, 196, 200, 176, 177, 180, 178, 179, 182, 189, 187, 184, 186, 191, 192, 193, 194, 197, 198, 201, 203, 229, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 236, 231, 232, 233, 234, 235, 237, 240, 239, 241, 243, 242, 244,