Malzemeler
500 gr kuzu fileminyon
2 Diþ sarýmsak
1 Adet yeþil limon
1 Yemek kaþýðý acý biber salçasý
8 Adet küçük acý kýrmýzý biber
8 Adet taze soðan
225 gr pirinç
Yarým çay kaþýðý zencefil tozu
150 gr mýsýr
50 gr kuru üzüm
1 Adet büyük tatlý kýrmýzý biber
3 Yemek kaþýðý kýyýlmýþ soðan
2 Yemek kaþýðý zeytinyaðý
1 Çay kaþýðý köri
1 Çay kaþýðý tarçýn
1 Yemek kaþýðý tozþeker
1 Yemek kaþýðý limon suyu
Tuz
Süre 70 dk. Kaç Kiþilik 4
Hazýrlanýþý
Kuzu fileminyonlarý alýrken þiþlik olarak hazýrlatýn.
Sarýmsaðý soyup, ezin.
Limonun kabuðunu rendeleyip, suyunu sýkýn.
Ezilmiþ sarýmsaðý, rendelenmiþ limon kabuðunu ve biber salçasýný kuzu eti ile karýþtýrýp, buzdolabýna koyup, 1 gün bekletin.
Ertesi gün sudan geçirin ve eti mutfak havlusu ile kurulayýn.
Taze soðaný ayýklayýp, yýkayýn ve 5 santimlik þeritlere kesin.
Küçük acý kýrmýzý biberleri uzunlamasýna ikiye bölün ve çekirdeklerini çýkarýn.
Pirinci ayýklayýp, tuzlu suda bekletin.
Tahta þiþlere sýrayla et, soðan ve biberleri geçirin.
Bu arada pirinci yýkayýp, süzün.
1.5 Su bardaðý su ile haþlayýn.
Büyük kýrmýzý biberlerli ince ince kýyýn ve soðanla birlikte zeytinyaðýnda kavurun.
Üzüm, zencefil ve mýsýrý ekleyin.
Haþlanmýþ pirinci katýn ve karýþtýrýn.
Köri, tarçýn, bir yemek kaþýðý limon suyu, bir yemek kaþýðý þeker ve tuzu ekleyin.
Kuzu þiþleri tuzlayýn ve ýzgarada her iki tarafýný 2-3 dakika piþirin.
Hazýrlamýþ olduðunuz pilavla birlikte servis yapýn.