"Özgürlük sokakta, barış sokakta, sokağa çıksana, hayat sokakta", "Evimiz dünya", "Herkes farklı herkes eşit", "Başka bir dünya mümkün" yazılı dövizleri ve "savaşa karşı" bir ağızdan çıkardıkları sesleriyle, İstiklal Caddesi'ni arşınlayan 'barışarock'çı gençler cümle aleme, karşı festival Barışarock'ın beşincisinin yaklaştığını duyurdu.
Barışarock tişörtleri ve üstlerine sinen festival coşkusuyla basın açıklamasının yapıldığı Galatasaray Lisesi'nin önüne koşan gençlerin yanı başında ise her zaman olduğu gibi Moğollar grubundan 'Taner abileri' (Öngür) vardı. Taner Öngür bir basın açıklaması yaptı.
24-26 Ağustos tarihleri arasında Mehmet Akif Ersoy Piknik Alanı'nda gerçekleşecek olan Barışarock'a destek vermek amacıyla sahneye çıkacak isimlerse şöyle: Bulutsuzluk Özlemi, Aylin Aslım&Yakup (akustik), Bertuğ Cemil, Bülent Ortaçgil, Cahit Berkay-Zan, Ayılar, Anima, Çar Newa, Deli, Demir Demirkan, Dinar Bandosu, Efsun, Feryal Öney, Gevende, Mai, Moğollar, Nev, Ogün Sanlısoy, Yaşar Kurt, Arto Tunçboyacıyan, Zardanadam.
'Kadife Çekiç' ve 'Mavi Duman' adlı iki sahnenin yer alacağı Barışarock festivali süresince tiyatro gösterileri ve sergiler de yapılacak.