İnternetteki chat programı MSN Messenger'daki virüs internet kullanıcılarını bezdirdi.
Şahısların adına zip uzantılı Beach Picture 2003 isimli dosya virüs içerdiğinden bilgisayarlarında ciddi bir şekilde zarar görmesine neden oluyor. Beach Picture 2003 isimli virüs hackerler tarafından "Resimleri kimseye gösterme", "Bunları Photoshop'ta yaptım." iletileriyle kullanıcı ikna edilerek gönderiliyor.
Fotoğraf zannettiği zip uzantılı dosyayı kabul eden kullanıcı da dosya bilgisayarına indikten sonra zor anlar yaşanıyor. Kendisine gelen dosyalar yine kendi adıyla diğer kullanıcılara gönderiliyor.
Oturumun her açıldığında kısa bir süre sonra tüm kullanıcılara gönderilen virüsün ortadan kalkması içinde güçlü bir anti virüs programının indirilmesi gerekiyor. MSN kullanıcılarının şifrelerini değiştirmesi de öneriliyor.
Bunu kabul edenin aklına şaşarım ben. Resmen ben virüsüm diyor oda gidip kabul ediyor.
Ne kadar kibirli dursa da Bardağın önünde eğilir çaydanlık Öyleyse bu büyüklenme niye? Bu kibir bu gurur niçin? Mütevazi ol, hatta bir adım bile geçme gurur kapısından; Bardağı insan bunun için öper daima alnından…
Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla, ışığından bir şey kaybetmez...
Bunu kabul edenin aklına şaşarım ben. Resmen ben virüsüm diyor oda gidip kabul ediyor.
Haklısınız ancak böyle birşey arkadaşınızdan gelirse kabul etmezmisiniz?
Benim başıma gelicekti o yuzden anlatmak istiyorum.
Msnde sürekli konuştuğum akraba bir teyzem var. Ve bir gün o bana bir rar dosyası gönderdi ve kimseye gösterme dedi.Bende ne gönderiyorsunuz diye sorunca cevap gelmedi. Teyzemin saklısı gizlisi olmadığından uyuzlandım ve skypeden ne göndermek istediğini sordum. O da msnin virus kaptığını söyledi. Yani demek istediğim bunu bana bu teyze değilde arkadaşlarımdan biri gönderseydi kabul edicektim, çünkü birinin benimle gizli saklı şeyler paylaşmak istemesi gayet normal bir durum. Aman dikkat edin arkadaşlar.Umarım yardımcı olur yazdıklarım kimin ne gönderdiğini önce öğrenin sonra kabul edin, bu en iyi arkadaşınız bile olsa!
ya zaten msnden ve ya email adresinden çok güvendiğimiz biri değilse winrar veya zipli dosya almak biraz saflık olur. Çünkü zararlı dosyaların çoğu .exe uzantılı olduğundan email servisleri ve msn gibi sevrisler bu tür dosyaları paylaşımları kabul etmiyor ondan bazı uyanıklar da keylog trojan gibi zararlı dosyaları rar veya zip liyip gönderiyorlar