önder sert yüksek rakımlı bır tepede kurulmus karakol.sınıra sıfır.1-1,5 km.güzel bır karakol 9 ay kaldım.hıc bır sıkıntısı olmaz topculara eskıden gorev yasaktı yakın emnıyet yanı arazıye cıkmaz.topta nobet tutar.(eger ordan da topcu olarak kalırsa degıstırmezlerse).carsı ıznı olmaz.eskıden yoktu.alışıp tadıdın cıkarcak cok guzel oralar.eger sıgara ıcıyorsa kısları izmarıt içmetye alısması lazım.malum yıollar kapanır sıgara gelmez cogu zaman.ne van ne baskale korkulacak bır yer degıl valla ben oraları ozluyorum.sabah bestye kalkıp nerde ata bınebılırsın baska degerlendırmek lazım.
oysa ne kadar sakin sokaklar, kent ve bütün yeryüzü
ipince bir su gibi sızıyorum gecenin tenha göğüne
sessizce çekip gidiyorum şimdi, sessiz ve kimliksiz
Belki yine gelirim, sesime ses veren olursa bir gün
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,
öyle gitki arkanda izinden başka birşey kalmasın hayata dair
erkek arkadasım asteğmen olarak gıttı bugun van a...başkale albayrak onder sert yada anıl karakolunda olacak galıba...
şuan a kadar aldığımız bılgılerde tek sorun aşırı soğuk gıbı görünüyor...umarım 9 ayını iyi gecirir...bılgısı olan varsa ve paylasırsa sevınırım...tesekkurler..
erkek arkadasım asteğmen olarak gıttı bugun van a...başkale albayrak onder sert yada anıl karakolunda olacak galıba...
şuan a kadar aldığımız bılgılerde tek sorun aşırı soğuk gıbı görünüyor...umarım 9 ayını iyi gecirir...bılgısı olan varsa ve paylasırsa sevınırım...tesekkurler..
meark etmeyin bukadar lütfen allahın izniyle yapar gelir
benim nişanlımda öndersert karakolunda onun 3ayı kaldı biraz zorlu geçti ama şimdi çavuş biraz daha rahat ama sadece ara ara göreve çıkıyorlar bu biraz merak bırakıor tabi.inşallah bütün askerlerimiz sağ salim vatani görevlerini tamamlayıp ailelerine ve sevdiklerine kavuşurlar.
kardeşlerim ben önder sert karakolunda askerlimi yapmış biri olarak biliyorumki oranın sartları zor birincisi tabi su geldiyse suyumuz yoktu o zamanlar yani cok zor günler gecirdik oralarda allah tüm mehmetciklerin yar ve yardımcısı olsun
merhaba arkadaşlar.ben askerliğimi önder sert diğer adıyla kızılca karakolunda yaptım.2845 metre rakımlı bir karakol? kışın cok soğuk v zor bi yerdir arkadaşın dediği gibi o zamanlar karakolda su yotu şimdi varmı bilmem.2002 2003 senesinde yaptım 82/1 tertip.orada askerlik yapan askerlerin arkadaşları ve akrabaları içiniz rahat olsun ki rahat bi yer orası bilginiz olsun