Polat Renaissance Ýstanbul Hotel pastane mutfaðýndan Emrah Moðultay'dan muhteþem bir kek. Dýþý kek, içi akýþkan çikolata olan bu tada bayýlacaksýnýz.475 gr bitter çikolata
475 gr tereyaðý
250 gr toz þeker
150 gr un
10 adet yumurta sarýsý
10 adet bütün yumurta
Hazýrlanýþý:
Çikolata ve tereyaðýný benmari usulü ocakta eritin. Yumurta ve yumurta sarýsýný ayrý bir kaba ayýrýn ve tel ile çýrpýn. Yumurtaya toz þekeri ilave edip karýþtýrýn. Bu karýþýma eriyen çikolata ve tareyaðýný ekleyip iyice karýþtýrýn. Daha sonra unu ilave edin. Hazýrladýðýmýz karýþýmý 20 dakika buzdolabýnda dinlendirdikten sonra 200 c de 8 dakika piþirin.
Þefin tavsiyesi: Bu keki siyah çikolata yerine beyaz sütlü çikolatayla da yapabiliriz.