Win Xp Uzak Masa Üstü Bağlantısıchemas-microsoft-comfficeffice" />>>
Bilgisayarınızda karşılaştığınız sorunları bir başkasından yardım alarak veya yardım ederek çözmek için geliştirilmiştir…>>
Uzak masa üstüyle birinden yardım almak için ...Windows messengerin çalışıyor olması ve her iki tarafında winxp kullanıyor olması gerekiyor…>>
Uzaktan yardım almak için…>>
Başlat>Denetim Masası>Sistem>Uzakı Tıklayın…>>
Özelliği etkinleştirmek için açılan iletişim penceresinde >>
ilgili yeri tıklayın( Zaten Tek bir seçenek var J)…>>
Yardımı onaylamak için, yine aynı iletişim penceresinde bulunan gelişmiş butonuna tıklayıpaçılan pencerede zaten tekbir seçenek göreceksiniz, bunu tıklayıp onaylayın…>>
Bu ayarları yaptıktan sonra birinden yardım almaya hazırız diyebiliriz…>>
Yardım daveti için…>>
Başlat>Tüm Programlar> Uzaktan yardım ı tıklıyoruz…>>
Açılan pencereden, ‘’Yardım etmesi için birini davet ‘’ i tıklayıp o an Win Messenger de çevrimiçi durumda olan yardımcı olacak kişiyi seçip onayladıktan sonra‘’ Davet Gönderiliyor’’ Penceresi açılacaktır….karşı taraf daveti onaylayınca yardım almaya hazırsınız demektir…>>
Not:Masa üstünde bir duvar kağıdı kullanıyorsanız, iletişimin daha hızlı olması için otomatikman geçici olarak kaldırılacaktır…(Sonra nereye gitti benim duvar kağıdım demeyin J )>>
Bağlantı sırasında istediğiniz bir anda karşı tarafa sorulmadan bağlantıyı kesmek sizin elinizde…
Uzak Masa üstünü kullanarak birine yardım etmek için veya bir başka bilgisayarınızı kontrol etmek için…>>
Başlat>Denetim masası>Performans bakım>Sistem>Uzak tıklayıp açılan pencereden ‘’Kullanıcıların bu masa üstüne uzaktan bağlanmalarına izin ver’’ seçeneğini onaylayın…>>
Winxp güvenlik uyarısı görüntüleyecektir… okuyup ‘’Tamam ‘’ tıklayın…>>
Uzaktan bağlanmalarına izin vereceğiniz kullanıcıları seçmek için…>>
Başlat>Denetim masası>Performans bakım>Sistem> Uzak tıklayıp açılan pencereden >>
‘’Uzak kullanıcıları seç ‘’ düğmesini tıklayın…>>
Not:Uzak masa üstü ile bir WinXp’den Win Milenyum veya Win 98’ e bağlanmak için Bağlanacağınız Bilgisara bazı WinXp bileşenleri yüklemelisiniz…. Bunu için bağlanacağınız Bilgisayara Winxp CD ni takıp önce ‘’ Ek görevleri uygula’’ sonra ise ‘’Uzak masa üstünü kur’’ tıklayın…>>
Bağlantı kurmak için…>>
Başlat>Tüm programlar>Donatılar>İletişim>Uzak masa üstü tıklayın>>
Ağ üzerinden bağlanacak iseniz Bilgisayar adı…>>
Internet üzerinden bağlanacak iseniz IP no’yu … >>
Girip, gelişmişi tıklayarak size uygun alt ayarları seçebilirsiniz>>
Umarım Faydalı Olabilmişimdir Arkadaşlar...