Onimusha 1:Warlords, Onimusha 2:Samurai`s Destiny veeeee sene 2004 Onimusha 3 Demon Siege. Ünlü Onimusha serisinin 3.sü ve en çok ses getireni Onimusha 3 elime ulaþtý ve hiç vakit kaybetmeden oynamaya baþladým. Benim gibi Samurai, ninja vs. olaylarýný seviyorsanýz bu oyunu mutlaka edinin.Gerek müzikler gerek karakter dövüþleri gerekse kýyafetler sizi tam anlamýyla etkisi altýna alýp Onimusha dünyasýna sokacak...
Eðer hiç oynamadýysanýz mutlaka ilkinden baþlayýn!
Onimusha serisi mutlaka birbiriyle baðlantýlý gider.Eðer hikayeden ve oyunlarýn atmosferinden uzak kalmak istemiyorsanýz size tavsiyem eðer oynamadýysanýz hiç ilk seriden baþlamanýz. Serinin ilkinde ki karakterimiz olan samanosuke (benim en beðendiðim karakter) serinin 2.sinde ara verip 3. seride tekrar karþýmýza çýkýyor. Onimusha 2: samurai`s Destiny`de ise karþýmýza Jubei isimli karakter çýkmýþtý. Ben tipini beðenmedim iyi ki 3.de tekrar Samanosuke`yi kullanmýþlar.
Herneyse bir kalýp bilgi verip sonra tanýtýmýna baþlayacaðým.Onimusha serisi oyunlarý ortalama 8-10 saat arasýnda bitebilen oyunlardýr.Fakat sizin harcadýðýnýz zaman gnellikle bu sürenin üzerinde bir zamandýr.Bazen Puzzlelar ve çözmeye çalýþtýðýnýz olaylar sizi çileden çýkartabilir.Hatta çok ufak nesneleri atlayýp saatlerce boþ boþ dolaþabilirsiniz.Ama ben artýk Capcom`un bilmecelerine alýþtýðým için fazla takýlmadan geçiyorum her ne kadar oyunu Japonca oynasamda.Zaten 2. sinide Japonca bitirmiþtim
Onimusha 3: eski serilerine göre epey bir sýradýþý olmuþ. Nedeni ise oyun günüm Fransa`sý ile birleþtirilmiþ. Hatta Capcom abartýp oyunda karakter olarakta Jean Reno ile anlaþmýþ.Jean bir polisi canlandýrýyor. Fransa`yý istilaya gelen yaratýklara karþý savunma yapan Jean tesadüf eseri ile Samanosuke ile karþýlaþýyor ve kaderleri bir anlamda birleþiyor.Bir kaç dakikalýk Diialogtan sonra konuyu kavramaya baþlayan Jean bir kara deliðin içerisine düþerek Samanosuke`nin dünyasýnda buluyor kendisini. Her 2 dünyada yaratýklar tarafýndan sarýlmýþ ve kurtarýlmayý bekliyor. 2 kahramanýmýz ayný anda birbirleriyle baðlantýlý olarak her iki zamaný da bu yaratýklardan temizlemeye çalýþýyorlar.
Serinin 3.sünde samurayýmýzýn kullandýðý silahlar tamamiyle yenilenmiþ. Ve yine eski serilerde olduðu gibi silahlarý ve zýrhýnýzý geliþtirebiliyorsunuz.Bunlarý geliþtirmek için; öldürdüðünüz yaratýklar üzerinden çýkan parlak nesneleri padinizdeki X tuþuna basýlý tutarak biriktirmeli ve Save Point lerden upgrade etmelisiniz.Ne kadar çok yaratýk öldürürseniz okadar çok Upgrade yapabilirsiniz.
Oyuna eklenen bir özellik ise Dual Shock 2`niz üzerindeki digital düðme ile klasik yukarý itince yukarý yönlendirmesi, Analog kol ile de serbest yönlendirme yapabilmeniz olmuþ.Pad üzerindeki Üçgen düðmesi ile silahýnýzýn güç vuruþunu yapabilirsiniz.Ama bu vuruþ limitli bir vuruþ olduðu için sizlere tavsiyem Bosslara saklamanýz. L1 tuþu yardýmý ile de gard yapabiliyorsunuz.
Aslýna bakarsanýz oyunu Japonca oynadýðýmdan ötürü hikayeyi çok detaylý anlamadan ilerliyorum. Ama Onimusha sevdam anlamasam da bu oyunu oynamama yetiyor.Beklerseniz oyunun Ýngilizce versiyonu 2-3 aya kadar çýkacak.O zaman ek bir açýklama yazýlacaktýr emin olabilirsiniz...
Son olarak;
Baþlarda oyunun Fransa`da geçmesi, Samanosuke`nin Fransa`da olmasý ve cep telefonu kullanmasý ve Jean Reno`dan ötürü hayal kýrýklýðý yaþayarak beklediðim bir oyundu Onimusha 3. Taa ki oyunu oynayýp beni tekrar eski serilerdeki havayý yakalattýktan sonra bu fikrim deðiþti. Onimusha severler, kafasýnda soru iþareti olanlar hiç ikileme girmeden bu oyunu alýn ve oynayýn...
SÝSTEM GEREKSÝNÝMLERÝ
System: 1 GHz Pentium III or equivalent
RAM: 256 MB
Video Memory: 64 MB
Hard Drive Space: 2000 MB