Araba surus keyfini sadece gezmek dolasmak disinda da yasamak istiyorsaniz, gene Midtown Madness ihtiyacinizi goruyor. El freniyle sert donusler yapabileceginiz gibi, kaygan zeminlerde, kuru zeminlerdekinden farkli tepki veren frenaj ve kalkislar da cok gercekci. ustelik, kullandiginiz arabanin motor gucu, ivme kabiliyeti gibi teknik ozellikleri goz onune alinmis. Yani, ayni hava sartlarinda her araba ayni tepkiyi vermiyor. Aynen olmasi gerektigi gibi ve mukemmel ayarlanmis.
sehir plani icinde, kapali otoparklar, acik otoparklar, tunel gecisleri ve acilir kapanir kopruler de var tabii ki. Kopruler kapanmadan once, yeterince hizlanip, arabanizla havada kisa bir ucus yapmaniz mumkun.Seyir esnasinda (istediginiz takdirde) sehir haritasini gorup, nerede oldugunuzu takip edebiliyorsunuz. Motor devir/hiz/vites gostergesi de ekraninizin alt kosesinde devamli size bilgi veriyor. Arkanizi kollayabilmeniz icinse dikiz aynasi unutulmamis.
Sag-sol gorusler, tanimlayabileceginiz klavye tuslariyla elinizin altinda. ustelik capraz olarak da kullanabiliyorsunuz. Yani diyelim ana yola cikarkene, sadece saginizi solunuzu degil, sag-on ve sol-onunuzu de kontrol edebiliyorsunuz.
Yukarda soylemeyi unuttum. Arabanin tepkileri sadece hava sartlarina gore degil, bulundugunuz zeminin turune gore de degisiyor. cimenlik bir alan ile asfalt zemin dogal olarak farkediyor ve bunu yasiyorsunuz.
Size oyundaki arabalarin neler oldugundan bahsedecegim demistim. Ama bu sayfada cok fazla resim oldu zaten. Kusura bakmassaniz arabalar mevzuuna diger sayfada devam etmek istiyorum.
9 cesit araba secme sansiniz var -ki bunlar turlerinin cok iyi orneklerinden ayiklanmis. Toplam araba sayisi 10 ama polis arabasi, zaten var olan Mustang GT oldugu icin burda iki kere bahsetmedim.
Menude bir sehir otobusu ve bir Cadillac Eldorado mevcut. Onlara ek olarak Ford F-350 ve Freightliner Century sayilabilir. Sirada iki Mustang bulunuyor. Mustang-GT ve Mustang Fastback. Evet o klasik araba.. Gene klasik yaris arabalari olan Panoz"lar da eklenmis. Son olarak, hakkinda fazla birsey soylenmeye gerek olmayan VW New Beetle var.
Oyuna ilk basladiginizda arabalarin hepsi kullanilabilir durumda olmuyor. Normal sartlarda, acabilmeniz icin yarislar yapmaniz ve teker teker kazanmaniz gerekiyor.
Oyunda, multiplayer ozelligi de var. İnternette ki MS Gaming Zone uzerinden arkadaslarinizla oynayabiliyorsunuz. ustelik hiz da gayet makul. Beraberce bir sikago turu atip, bos sokaklarda efelik taslayabilirsiniz. Ancak bunun icin, makinenize DirectPlay"in son surumunu yuklemeniz gerekiyor.
Genel
TrGamer"da degilde bir teknoloji sitesinde yaziyor olsaydim, kesinlikle PSP"ye daha iyi derdim. MP3"leri calabilmesinin yaninda UMD formatinda veya bilgisayariniza attiginiz video dosyalarini da acabiliyor. Sony, PSP icin "21. yuzyilin Walkman"i PSP olacak" derken gercekten de hakliymis. Ayri ayri alirken 1000$"dan fazla para vereceginiz bir cok ozelligi – hic birinde en iyi olmasa da – tek bir el konsolunda gorebilmek gercekten inanilmaz. Ama yazimda da okudugunuz gibi PSP bir oyun konsolu degil, sadece yeni nesil bir walkman. DS oyunlar konusunda neredeyse hemen hemen her yonden PSP"den daha ustun.
Filmleri acamiyor, MP3"leri calamiyor olabilir ama bu DS"in kotu bir oyun konsolu oldugu anlamina kesinlikle gelmiyor. Eger amaciniz oyun oynamak ve eglenmekse DS bu konuda PSP"den kat ve kat ustun. Durustce soyleyebilirim ki, oynadigim bazi DS oyunlarinda eglendigim kadar hicbir oyunda eglenmemistim. Size tavsiyem eger amaciniz oyun oynamak ve eglenmek ise DS, diger multimedya ozelliklerine sahip bir cihaz almak ise PSP"yi tercih etmenizdir. Bizim isimiz oyunlar ve oyunculuk oldugu icin bence kazanan belli...
Resimler: