Diyarbakýr'ýn Ergani ilçesinde ikamet eden 65 yaþýndaki Zülfi Ýpek, uykusuzluk hastalýðýna yakalandýðýný ve 15 yýldýr uyuyamadýðýný öne sürdü.
50 yaþýna kadar çiftçilikle uðraþan ve o güne kadar ciddi bir rahatsýzlýðý bulunmayan Ýpek, 15 yýl önce ortaya çýkan uykusuzluk problemi nedeniyle adeta iþkence çekiyor. Zülfi Ýpek, uykusuzluk hastalýðýnýn geçici olduðunu düþünerek sabah saatlerine kadar televizyon izlediðini belirtti.
Ýpek, "Uykusuzluk hastalýðýna yakalandýktan sonra her yolu denedim. Ýki ay Diyarbakýr Dicle Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördüm. Burada netice alamadým daha sonra Elazýð'daki hastanelerde tedavi gördüm. Birçok doktor gezdim, uykusuzluk hastalýðýma çare bulunamadý. Bu hastalýða hiçbir anlam veremiyorum. 15 yýldýr uykuya hasret kaldým. Bütün gün uyumak istiyorum. Ancak baþaramýyorum" dedi.
Zülfi Ýpek'in uykusuzluk hastalýðý en çok eþi Esma Ýpek'i rahatsýz ediyor. Kocasýnýn rahatsýzlýðý nedeniyle sýkýntý çektiðini anlatan Esma Ýpek, "Eþim 24 saat ayakta. Sabaha kadar geziyor, oturuyor uzanýyor, gözüne uyku girmiyor. Tam 15 yýldýr bu çileyi çekiyor. Ýlk baþlarda uyuyamadýðý zaman ben de çok sýkýntý çekiyordum. Þimdi biraz alýþtým, ama yine de onun bu hali benim de uykumu kaçýrýyor" þeklinde konuþtu.