MALZEMELER
2 Su Bardaðý Pirinç
3 Çorba Kaþýðý Tereyaðý
3 Su Bardaðý Et Suyu
100 gr Kýyma
1 Diþ Sarmýsak
1 Soðan
1/2 Su Bardaðý Dolmalýk Fýstýk
1 Fincan Antepfýstýðý
1 Kahve Fincaný Kuru Ýzmir Üzümü
Tuz
6 kiþilik
HAZIRLANIÞI
Soðaný rendeleyip tuz, sarýmsak ve kýyma ile köfte harcý hazýrlayýn ve fýndýk büyüklüðünde köfteler hazýrlayýn
.Köfteleri ister tavada kýzartýn, ister suda haþlayýn.
Üzümleri suda bekletip þiþmesini saðlayýn.
Antepfýstýklarýný suda üç-beþ dakika haþlayýn ve kabuklarýný soyun.
Yýkayýp süzdüðünüz pirinçleri yaðda kavurun. Dolmalýk fýstýðý ekleyip biraz daha çevirin. Et suyunu köftelerle ve antepfýstýðý ile birlikte pirince ekleyin. 15 dakika kadar kýsýk ateþte piþirken üzümleri ve tuzu ilave edin. Sýcak olarak servis yapýn.