| |
| Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri, Türk ve Dünya Mutfakları... |
20/09/08, 12:04
|
#12
|
|
Guest
|
Chapati
Malzemeler - 50 gr. Sana
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
Yapılışı
Sana’yı tavada eritip, soğutunuz.
3 su bardağı unu aaagaha döküp ortasını havuz yapınız.
Eritilmiş Sana’yı ortasına döküp, kenarlarından içeriye un alarak yoğurunuz.
Ilık suyu yavaş yavaş ekleyip, hamuru kıvamı gelene kadar yoğurunuz. (Yumuşak ama ele yapışmayan)
Hamuru 8-10 dakika arası yoğurunuz.
18 veya 24 bezeye ayırınız.
Her bezeyi merdane ile 3 mm kalınlığında daireler olarak açınız.
Teflon tavayı kızdırıp, bir kap içerisine koyduğunuz sıvı Sana’ya kağıt havluyu batırıp, tavayı yağlayınız.
Açtığınız chapatilerin her iki tarafını çevire çevire kızdırıp, chapatileri sıcak olarak mercimekli sos ile servis yapınız
|
|
|
|
Konu Sayısı: 4049
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
|
|
|
| Konu Araçları |
|
|
| Stil |
Ağaç şeklinde
|
Yetkileriniz
|
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.
HTML-KodlarıKapalı
|
|
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:24 .
| |