Geri git   Van.GEN.TR Forum | Yerel Van Forumu > Serbest alan > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri, Türk ve Dünya Mutfakları...

 
 
Konu Araçları Stil
Alt 20/09/08, 13:12   #11
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Salmonlu Dil Baligi Filetosu (Fransa)

MALZEMELER
1 adet iri pirasa
4 adet dil baligi (fileto edilmis)
80 gr. salmon füme
10 gr. orta boy mantar
4 adet soyulmus kornison tursu
1 adet sakiz kabagi
1 adet iri boy sogan
1 adet sikilmis limon suyu
2 adet patates
1 çay fincani krema
1 çorba kasigi Worcester sos
1 su bardagi balik velutesi
4 adet taze defne yapragi
süslemek için:
1 çorba kasigi kapari çiçegi
1/8 demet maydanoz
1/8 demet dereotu
1 çorba kasigi toz badem
1 çorba kasigi tereyagi
Yeterince tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Pirasanin dis yapraklarini 30 dk. haslayin ve buzlu suya atin. Dil baliklarini
fileto ettikten sonra incecik dövün ve çalisma tahtasini hafif islatarak
birbirine birlestirip dizin. Salmon füme dilimlerini de üzerine siralayip,
pirzola demiri ile vurarak birbirine pekismesini saglayin. Patatesleri küçük
sato patates olarak haslayin. Defne yapragi, krema, toz badem ve
baharatlarin disindaki malzemeleri dograyip tereyaginda sote edin.
Baharatlarla tatlandirip toz badem, worcester sos, dereotu ve maydanozu
da ekleyin. Hazirladiginiz için yarisini, bohça seklindeki balik filetosunun
içine yayin. Rulo seklinde sarip, 180°C`de 10 dk. pisirin. Ve pirasa
yapraklarinin içine sarin. Baharatlarla da disini tatlandirin. Ve 3 dk. firinda
bekletin. Kalan iç malzemenin içine krema ve balik
velutesi ekleyip, sos oluncaya kadar kaynatin. Haslamis oldugunuz
patatesleri tereyaginda sote edip üzerine maydanoz serpistirin. Tabagin
dibine sos döküp, rulo halindeki baligi esit parçalara bölün ve tabaklara
koyarak servise sunun.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049
 


Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir)
 
Konu Araçları
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:49 .


Powered by vBulletin
Copyright © 2000-2007 Jelsoft Enterprises Limited.
Sitemap
6, 5, 3, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 113, 16, 17, 18, 19, 81, 20, 27, 22, 23, 24, 25, 26, 48, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 43, 136, 40, 58, 45, 42, 44, 46, 47, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 70, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 68, 69, 71, 72, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 82, 83, 96, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 98, 97, 100, 101, 102, 103, 106, 104, 105, 112, 109, 108, 107, 110, 111, 114, 115, 118, 116, 117, 119, 148, 154, 124, 165, 122, 120, 123, 121, 150, 153, 125, 128, 129, 131, 132, 133, 134, 135, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 151, 149, 202, 175, 164, 152, 167, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 195, 169, 166, 168, 170, 171, 172, 199, 174, 173, 196, 200, 176, 177, 180, 178, 179, 182, 189, 187, 184, 186, 191, 192, 193, 194, 197, 198, 201, 203, 229, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 236, 231, 232, 233, 234, 235, 237, 240, 239, 241, 243, 242, 244,