Geri git   Van.GEN.TR Forum | Yerel Van Forumu > Serbest alan > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri, Türk ve Dünya Mutfakları...

 
 
Konu Araçları Stil
Alt 20/09/08, 13:13   #11
By_Espr!C
Guest
 
By_Espr!C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart

Patatesli Somon (Fransa)

MALZEMELER
2 iri boy patates (1/2 cm. kalinliginda halkalar halinde kesilmis)
8 çorba kasigi tereyagi (120 gr.)
1/2 kg. somon file (halka kestiginiz patateslere uygun sekilde 2 1/2 cm.
kalinliginda kesilmis)
4 dis sarmisak
1/2 su bardagi rende kasar peyniri (100 gr.)
4 çorba kasigi dereotu
Tuz, taze ögütülmüs karabiber
1/3 su bardagi krema (100 ml.)
3 çorba kasigi maydanoz ve 2 çorba kasigi dereotu
2 dilim beyaz tost ekmegi (ekmek kizartma makinesinde kizartilmis)

YAPILIŞ TARİFİ
Firini 200 °C`de isitin. Patates halkalarini fritözünüzde hafif renk
degistirinceye kadar (170 °C`de 2 dk.) kizartin. Kagit havluyla yagini alin.
Firin tepsisini tereyaginin yarisi ile yaglayin. Tepsiye önce kizarmis patates
dilimlerini, sonra parça kesilmis somon dilimlerini dizin. Üstüne kremanin
yarisini ve dereotunu ekleyin. Tekrar patates dilimlerini dizin. Kalan
tereyagini, patates dilimlerinin üstüne findik büyüklügünde parçalar
halinde koyun. Tepsiyi folyoyla kapatip 15 dk. kadar firinda pisirin. Bu
arada tost ekmeklerini, ekmek kizartma makinesinde hafif pembelesinceye
kadar kizartin. Kizarmis ekmekleri, sarmisak, maydanoz, tuz ve biberle,
ekmekler çok küçük parçalar haline gelene kadar robotun ana haznesinde
ögütün. Tepsiyi firindan alip bu karisimi patateslerin üstüne dökün ve
üstünü kapatmadan 10-15 dk. kadar, kitir olana dek pisirin. Firindan
çikmadan birkaç dakika önce kalan kremayi ve kasar peynirini üstüne
dökün. Kasar peynirleri eriyene kadar firinda tutun.
  Alıntı ile Cevapla
Konu Sayısı: 4049
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Konu Araçları
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:48 .


Powered by vBulletin
Copyright © 2000-2007 Jelsoft Enterprises Limited.
Sitemap
6, 5, 3, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 113, 16, 17, 18, 19, 81, 20, 27, 22, 23, 24, 25, 26, 48, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 43, 136, 40, 58, 45, 42, 44, 46, 47, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 70, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 68, 69, 71, 72, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 82, 83, 96, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 98, 97, 100, 101, 102, 103, 106, 104, 105, 112, 109, 108, 107, 110, 111, 114, 115, 118, 116, 117, 119, 148, 154, 124, 165, 122, 120, 123, 121, 150, 153, 125, 128, 129, 131, 132, 133, 134, 135, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 151, 149, 202, 175, 164, 152, 167, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 195, 169, 166, 168, 170, 171, 172, 199, 174, 173, 196, 200, 176, 177, 180, 178, 179, 182, 189, 187, 184, 186, 191, 192, 193, 194, 197, 198, 201, 203, 229, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 236, 231, 232, 233, 234, 235, 237, 240, 239, 241, 243, 242, 244,