küçük dilimi yuttum zaten o zaman. hani iki resim arasındaki fark vardı ya bakmıştın sen çok korkmuştun intikamım kötü olacak demiştin.. gerçekten kötü aldın..
umuT nerdesin yine biTTin , nerelere giTTin , ben seni göremeden...
İkinci Dönemde bitmek üzere arkadaşlar peki nasıl geçti diye hiç düşündünüzmü...:)))
1.Ay: Birinci ay genellikle 15 tatil geyiğiyle geçer. Bir ay boyunca tatilde ne yaptınız, nereye gittiniz, ne yediniz, ne içtiniz onu anlatır durursunuz.Derslere adapte olmaya çalışmazsınız çünkü nasıl olsa 1-2 hafta sonra “Kurban Bayramı” vardır. Asıl geyik bundan sonradır. Yok efendim bizim inek kaçtı arkasından maratonda gibi koştuk, yok bizimkinden buzağı çıktı sizinki nassıydı, yok babam elini kesti, yok biz bu sene kardeşimi kestik… İşte ööle bööle 1 ay geçip gidti..
2. Ay: Bayram dönüşü yazılı haftasıdır. Önüne gelen yazılı yapar.(zuzu gibi) Genellikle bitkisel hayat modunda geçtiğinden, sonradan bişii hatırlanmaz.
3. Ay: Yaz sıcakları bastırmaya başlamıştır. Bu aylar klasik basket, voleybol oynayıp, sıcaktan sucuk olup derse geç kalma aylarıdır. Sıcaktan mı bahardan mı nedir, kimse dersi dinlemez ve hocaların en ifrit moda girdiği zaman yaşanır. Dersler bitmek bilmez, akıl-fikir dışardadır. Sınıfa teneffüs sonunda gelinen nadir zamanlarda “vay be nassı yendik ama ha o sınıfı“ muhabbeti uzunca bi sürer. Genel seyir ilk dönemin 3.4. ayları gibidir.
4. Ay: İşte bu ay en yorucu aydır. İlk iki hafta afedersiniz inek gibi çalışaraktan boyuna yazılı olursunuz. Yazılı erteletme konusunda başarılıysanız bu iki hafta annenizin ağlama haftasıdır. Bütün yazılılar üstüste binmiştir, büyük ihtimalle katıldığınıza katılmadıınıza bin pişman olarak çıkarsınız. 3. hafta hoca milletinin intikam ve sadistçe duygularını tatmin haftasıdır. Karşısında yalvarır, yalvarır, yalvarırsınız. Hatta bir takım kıymetli vatandaşların anne-babasının bile gelip yalvardığı haftadır. Toplantılara bile gelmeyen millet bu haftada okula akın eder. Haftanın son günlerinde notların teslim edilmesi ile okul coşar. Genellikle okula gelinmez ama giydiğim kıyafeti görsünler mantığıyla bi uğranır. Artık okul çığrından çıkmıştır. Alışverişe çıkmadan önce uğranılacak yer haline gelmiştir çünkü senenin son moda kıyafetleri öğrenciler üzerinde sergilenmektedir. Son hafta okul artık boştur. Bir-iki akıllı formayla gelerek grubunu temsil eder. Kapı tamamen açıktır. Son filmler izlenir, pikniklere gidilir, topluca bol bol para harcanır. Son gün ise herkes okuldadır. O gün okul mevcudu başka hiç bir gün yakalanamaz. İstisnasız herkes gelmiştir. Karneler alınır, anılması gereken sülâleler yâd edilir. Öğretmenler açısından tehlikeli bir gündür!...
umuT nerdesin yine biTTin , nerelere giTTin , ben seni göremeden...