ßunu çok sık yapmıyorsa anLayı$ göstereßilirim ama ßu alı$kanlığa dönü$üp ßeni ikinci plana iterse o zaman gerekli konu$mayı yapar ßazı $eyleri ayırt etmesine yardımcı olurum.
insan hep sevdiği için ön planda olmak ister seßep ?
çünkü ßazen sevdiklerimize ßir ßa$kasının da ihtiyacı olaßilir maddi ya da manevi.ßu nedenLe ßazen istem dı$ı olarak geçici ßir zaman dilimi için öncelik ßa$kası olaßilir.
demin ofise küçük bir kız geldi annesiyle yolda kaldıklarını söyleyip para istedi.Ama kadın hep ßu civarda dileniyor.ßende kıza yaptığının yanlı$ olduğunu para verirsem ßunu alışkanlık haline getireceğini anlatıp yolladım.Ama ßir yanımda para ver dedi.Sence vermemekle doğru mu yaptım ?
Konu RoN@hi tarafından (05/02/11 Saat 10:11 ) değiştirilmiştir..
ßu tip insanlar malesef her yerdeler.ßilmedikleri halde ßilmi$ gißi davranıp insanları yanlı$ ßilgilendirip ßu yanlı$ın yayılmasına ön ayak oluyorlar.ßen ßilgim,doğrum ve inancım üçgeninde tezlerini çürütmeye çalı$ır ve yaptıklarının doğru olmadığını vurgular dü$üncelerini kanıta dayandırmalarını isterim.
islam dinin yanlı$ lanse edildiğini dü$ünüyor musun ?
onların istediğide zaten temeli doğru yanmayan ßilgilerle ayak direyip kar$ıdakini ßezderip kendini haklı çıkarmak öyle olmadığı halde.ßence saßrınla ve ßilginle ßunun üstesinden geleßilirsin.Ama eğerki kar$ıdaki gerçekten oßjektif değil amaç ßilgi değilde $ahsi olarak kendini kaßul ettirme çaßası ise yani samimiyetinden emin değilsen ßence çok değerli olan zamanını gerçekten ßilmek ve anlamak isteyenlere harca.Çünkü ßizler için en değerLi $ey olan zamanımızı Hak edene harcamalıyız.
ßazen insanların hepsini sihirli ßir değnekle düzeltmek istiyorum insanlık ßöyle olmamalı gidi$at iyi değil gißi ne dersin ?
ßir söz vardır 'duvar yapıldıktan sonra duvarcı unutulur' diye. Nankör insanlarında i$i ßittiği zaman yapılanları unutur ve hala istekmeye devam ederler.Çünkü nankörlerin gözü ne yapılanı görür ne de yapılanlar gözüne gelir.
Günümüzde ßir çok ili$kiyi genel anlamda (arkada$,aile,i$ vs.) parayla $ekilleniyor sence ?
katılıyorum.Çünkü kendimize daima her konuda ßize örnek te$kil edeßilecek insanlarla diyalog ve iLi$ki kurmalıyız.
kime dokunsan hali yerinde olan ßile maddi sorunları olduğunu dile getirir. İnsanların en önemli eksiği,sorunu maneviyatken neden ßu kadar maddiyatn p$ine dü$ülüyor,herkeste ßir acıtasyon modu ?