İşsizlik sorununun temel sebebi[bence] çarşı die tabir ettiğimiz iş yerlerinin bulunduğu alanın sadece Cumhuriyet caddesinde olmasından kaynaklanıyo...eğer bi bakan olsaydım önce van ın kalkınmasına destek olmak için bu çarşı olayının sadece bi yere bağlı kalınacak şekilde olmasını engellerdim...örnekleri çok mesela;MODA33 die bi yer var bi Allah ın kulu yok orda neden?
insanların çoğunun cumhuriyet caddesine yönelmesi yüzünden ...bunu ortadan kaldırmak gerekio..iş var ama alan dar.. bence si bu..
İşsizlik sorununun temel sebebi[bence] çarşı die tabir ettiğimiz iş yerlerinin bulunduğu alanın sadece Cumhuriyet caddesinde olmasından kaynaklanıyo...eğer bi bakan olsaydım önce van ın kalkınmasına destek olmak için bu çarşı olayının sadece bi yere bağlı kalınacak şekilde olmasını engellerdim...örnekleri çok mesela;MODA33 die bi yer var bi Allah ın kulu yok orda neden?
insanların çoğunun cumhuriyet caddesine yönelmesi yüzünden ...bunu ortadan kaldırmak gerekio..iş var ama alan dar.. bence si bu..
Söylediklerine katılıyorum ama iş yeri açacak imkan olmassa yerin önemi yoktur kanımca. Zira "Çarşı" diye tabir edien yerler iş yeri sayısının az olduğu yerlerde ortaya çıkar. Bir diğer nedense ulaşımdır.Söz gelimi, İskele Mahallesi'nden Hacıbekir Mahallesi'ne gitmek için 2 araç değiştirilmez. Değiştirilmek zorunda bırakılırsa insanlar en yakın yere gider.Herkes de o en yakın yere işyeri açar.
Ulaşım konusunu hesaba katmamıştım ama insanlar sadece bi caddede yaşamıo ki merkezdekilerin büyük çoğunluğu alış-veriş için Cumhuriet cad. tercih edio bu başka mah. veya cad. de iş yeri kuranlar için olumsuz bi sonuç ortaya çıkarıo