Diğer Balıklar \ Synodontis nigriventris (Ters Yüzen Çöpçü)
Latince Adı: Synodontis nigriventris
Habitatı ve Anavatanı: Kongo
Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul. Doğada su üzerindeki böcek yavruları ve bitkilerin yapraklarıyla beslenirler. Akvaryumlarda ise kuru yemleri severek yerler.
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
Üreme: Çift bir saksıya veya PVC boruya yumurtlar. Yavrulara baktıkları için anne babayı ayırmaya gerek yoktur. Yavrular 2 günde çıkar 4. günde ise yumurta keselerini kaybetmiş artemia yemeye hazır durumda olurlar.
Sıcaklık: 22 - 26°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 10 cm
Su Sertliği: Yumuşak - Orta
pH: 6.5 - 7.2
Genel Yorum: Barışçıl bir türdür, agresif türlerle bir arada barındırılmamalıdır. En az 4'lü gruplar halinde beslenmelidir. Ömürleri 5 yıldan fazladır.
selam. ben forum ayeni üye oldum. o yüzden sana özel olarak yazamadım. sana danışmak istediğim bir şeyler var. bende 3 tane ters yüzen yayın var yani Synodontis. ve sanırım ikisi yumurta dolu. akvaryumda başka bakıt yok. fakat ben onlar hakkında hiç bilgiye sahip değilim. onların üreme alışkanlıkları ile ilgili biraz bilgi vermişsin ama bu konuyu biraz açabilirmisin. yapabileceklerim konusunda bana yardımcı olursan çok sevinirim. mail adresime bilgi verirsen mutlu olurum. ayhanderya@gmail.com. şimdiden teşekkürler.