Habitatı ve Anavatanı: Malawi Gölü'nün bol kayalık kesimleri.
Beslenme Biçimi: Omnivor (Hem etçil hem otçul) Davranis Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.
Üreme: Dişiler yaklaşık 20 gün ağızda kuluçka yaparlar. Erkek dişi oranının 1/5 olması önerilir.
Sıcaklık: 25 - 26 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 13cm
Su Sertliği: Sert
pH: 7.7- 8.5
Genel Yorum: En tutulan balıklardan biridir. Renkli, hareketli üremesi kolay, kötü şartlara toleresi yüksek bir baliktır. Akvaryumda dekor olarak kayalarla mağaralar yapılmalıdır. Erkeklerin ağzı kur yaparken siyah, mor arası bir renk alır.
Ya bu balığı hiç sevmiyorum. Çok uyuz bi balık. İlk akvaryumu aldığımda yavru balıklarla başladım.Başta en güzel buydu. Çünkü yavruları renkli olan ender türlerdendi. Yunuslarım falan vardı. En kötü de onlar gözükürdü. Fakat sarı prensesler çok kıskanç. Yunusların yavru yapmalarını engelliyor. Yumurtaları çalıyor. Dişiyle erkekeği yalnız bırakmıyor...
Teşekkürler güzel paylaşım için.Ama ne yazıkki sizlere katılmıyorum.Sarıprensesler en nadide malavi türüdür yapı ve renk itibariyle.akvaryumların vazgeçilmezidir.
Teşekkürler güzel paylaşım için.Ama ne yazıkki sizlere katılmıyorum.Sarıprensesler en nadide malavi türüdür yapı ve renk itibariyle.akvaryumların vazgeçilmezidir.
Size katılıyorum, dişi/erkek oranını uygun ayarladıktan sonra izlemesi çok keyifli oluyor. Yakında kendi akvaryumumuzdaki sp resimlerini yayınlarız.