Öncelikle yanlış anlaşılmak istemediğimi belirtmek isterim. Zira amacım Kara Melek rumuzlu arkadaşın, benim şiirimi kendine mal etmiş gibi gösteriyor olmak değildi. Yayınevimden bir uyarı mesajı aldım. Gerekli uyarıyı benim yapmam konusunda bir mail atmışlar. Sonuç olarak benim yayınevi ile bir anlaşmam var ve bu şiirin bu şekilde orada yer almasını ben kabul etsem de onlar kabul etmezler. Bu şiirin altına ismimi yazarak istediği her ortamda kullanabilir, ayrıca kendisine teşekkürlerimi iletirim, tanıtım ve destek adına yaptıklarından dolayı. Benim "Bir Başkadır Van" isimli bir şiirimi, vanlılar.net sitesi maalesef ki anonim olarak kaydetmiş. Yayınevinin uyarısına rağmen, bu şiirin anonim olduğunu iddia etmişler. Doğal olarakta bu konuda azda olsa mağdur konumdayım. Bu nedenle bu uyarıyı yapmak durumundaydım. Bu arada 22 Kasım da Cezmi Ersöz Van'a geliyor. Ben Van'dayım bu tarihe kadar. Görüşmek isteyen arkadaşlarla tanışmak ve görüşmek isterim. İlgi ve destekleriniz için saygı ve hürmetler. Mehmet Yücedağ
bu arada sen nasılsın yoldaş?sayfanı izinsiz olarak burada biraz katlettik ama kusura bakma artık..
Estağfirullah, katletmek de ne demek yaw... Olur mu öyle şey yoldaş yaw... Sayfa senin istediğin gibi kullanabilirsin.
Ayrıca Değerli Mehmet Yücedağ, Öncelikle şiirlerinizin güzel olduğunu ve (her ne kadar kitabınızı alıp okumuş olmasam da S!yaH MeLeK rumuzlu dostumun paylaştığı şiirleriniz güzeldi.) emeğinize saygı duyduğumu bilmenizi isterim. Burda paylaşılan şiirler ya da diğer tüm şeyler ticari amaçlı değildir. Telif hakları ile ilgili bildiğim şu ki bir emeğin ticari amaçla paylaşılması yasaktır. Aksi takdirde bir şahısın ortaya çıkıp arkadaşları önünde bir şarkıyı (başkasına ait) söylemesi mümkün olmazdı. O zaman o şarkının anlamı olur muydu? Bunu yayın eviniz iyi biliyordur mutlaka. Ve tabi bu sitenin ticari bir site olmadığını da... Şiir paylaşılmak için vardır... Sizin yazdığınız bir şiir yayınlanmadan önce sizin adınıza tescillenir. Bu aşamadan sonra korkmanıza gerek kalmaz. Zira elinizde tesciliniz var, başkası kalkıp bu benim şiirim ya da bu anonim bir şiir diyemez. İsminiz söylenmese de şiiriniz okunmuş ve başkalarıyla da paylaşılmış olur. Bir sanatçının da arzusu bu değil midir... Tabi elbette emeğinize saygı gösterilmesini istemeniz en doğal hakkınız. Olması gereken de bu...
Karşımdasın işte...
Bana bakmasan da oradasın, görüyorum seni.
Ah benim sevdasında bencil, yüreğinde sağlam sevdiğim.
Kalbime gömdüm sözlerimi, ceset torbası oldu yüreğim.
Tıkandığım o an,
Elimi nereye koyacağımı şaşırdığım o an işte,
Aklımdan o kadar çok şey geçti ki takip edemedim.
Ellerim boşlukta, ben darda kaldım.
Ellerim buz gibi, ben harda kaldım.
Bir senfoni vardı kulağımda çalınan,
bitti artık hepsi...
Köşeme çekildim, hani hep kaldığım köşeme.
Bakış açım belli oldu yine.
Geride kalan, ardından bakar gidenlerin.
Bir meltem olacak rüzgarım dahi kalmadı benim.
Dağlara çarptım her esişimde.
Yollara küfrettim her gidişinde.
Demiştim sana hatırlarsan:
“Önemli olan ‘zamana bırakmak’ değil,
‘zamanla bırakmamak’tir..”
Şimdi bana, geçen o zamanın
Unutulmaz sancısı kalır
Gittiğim eğer bensem, söyle bana kimden gittim?
Sende yoktum zaten ben, ben yine bende bittim...