Sen gözlerinle hayatıma girmeden önce neler yaşamadım ki…Attığım her adım ,
gözlerimdeki ışığa sıkılan bir kurşundu sanki.Her kaldırımda yüzüme vurulan isyanlarım… Acılarımı derleyip , ağıtlar yakıp mutsuzluğun bestesini yaptım her akşam üstü…Kanadı kırılmış bir serçe gibi bir sıcak yürek aradım durdum kalabalıklardan… Annesini kaybetmiş bir ceylanın çöllerde kendisini aradığı gibi sevgiyi aradım durdum seher vakitlerinde… Deniz yoktu yaşadığım kentte… Ama ben hep denizden esecek bir rüzgarla geleceğini umut ediyordum sevginin… Saatlere takıldıkça özlemlerim , yankılandı duvarlara aynı isyanlarım… Sevmeliydim… Ömrümü gözlerine feda edecek kadar sevecek bir yürekti aradığım… Yalancı baharlara kanıp güllerin dikenleri kanattı yüreğimi… Hep umutsuzluk hep acı sarmıştı benliğimi… Gözlerini aradım , her bir kaldırımında acılarımı bilen bu şehrin… Gelecektin baharda , nice çiçeklerde teninin kokusu , her yağmurda dudaklarının ıslaklığının olduğunu bildim.Karanlıklarda tükenir gibi oldu nefesim…
Acılarıma yenilmek üzereyken her şeyi bırakıp hoyrat rüzgarlara sırtımı çevirmişken gözlerini buldum… Öyle güzeldi ki acılarımı içimdeki yaşama sevinçlerimide unuttum.Evet aradığım buydu… Ölümüne sevebileceğim ve gözyaşlarımı gülüşlerinde kurutabileceğim sevdiğim gelmişti yüreğimin kıyılarına… Artık yaşamayı seviyordum.Ağıt yakan dillerimde, mutluluk güfteleri vardı.Dilimden dökülen her kelimede adın vardı… Senin adının olmadığı cümlem yetim kalırdı ve senin gözlerinin olmadığı gece kurak olurdu.Seni seviyorum.Yaşamayı yeniden sevdirdin.Acılarımı senin mutluluklarınla unutuyorum ve yaşamayı gözlerinde öğreniyorum.Yaşamayı gülüşlerinde seviyorum.Her nefesin gözlerimin içine sevdanın ateşini bırakıyor.
GöZLeRiNDe YaşıYoRuM BeN!!!..
Ne kadar kibirli dursa da Bardağın önünde eğilir çaydanlık Öyleyse bu büyüklenme niye? Bu kibir bu gurur niçin? Mütevazi ol, hatta bir adım bile geçme gurur kapısından; Bardağı insan bunun için öper daima alnından…
Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla, ışığından bir şey kaybetmez...
Nasıl bir hayal gibi geldiysen
bir gerçek gibi kal öylesine..
Dağlara birlikte tırmanırız belki
serin vadilerde konaklarız..
Deli mavilerde, denizde tuz tadı
bir pınarbaşı serinliğini
düşlemek yaz sıcağında..
ve
ıslanmak yağmurda delicesine..
Üyeye Bela gelmez Admin Kızmadıkça,Admin Sinirlenmez Üye Azmadıkça
Ne kadar kibirli dursa da Bardağın önünde eğilir çaydanlık Öyleyse bu büyüklenme niye? Bu kibir bu gurur niçin? Mütevazi ol, hatta bir adım bile geçme gurur kapısından; Bardağı insan bunun için öper daima alnından…