Merhaba Hayat, Hayatın içinde birçok olay gerçekleşir ya da iyi bir şey olur. Ancak sonuçta kullanılan hep ZAMAN dır. Çünkü biz zamana karşı yarışıyoruz. İşte bu zamanın değerlendirilmesiyle sonuçlanan hayat olayları içinde ikimiz de varız. İnsanlar arasındaki sevgi sayesinde yeni arkadaşlıklar, yeni mutluluklar ortaya çıkar. Ben kendimi sana adamak istiyorum. Çünkü ben seni yürekten seviyorum. İnanır mısın her gece seni düşünürüm. Her şeyden çok sevgimizin nasıl olacağını. Düşünebiliyor musun benim içim sevgiyle o kadar dolmuş ki artık, sadece mutlu olmakla yetineceğime inanıyorum. Ben aslında cesur birisiyim. Ama ne zaman ki seni görsem, heyecandan ne yapacağımı bilemiyorum. Ne olursa olsun seni sevmekten vazgeçmeyeceğim. Çünkü sen bana çok yakınsın. Belki de kaderimdeki kişi sensin. Neden olmasın ki? Zaten her şey işin başında iken olup biter. Eğer kabullenirsen sana artık HAYAT demek istiyorum. Çünkü senin de bir hayalin var. Belki de hayalinde mutlu bir hayat sürdürmek vardır. Sen hem güzel hem de içten mutluluk veren bir insansın. İşte ben senin gibi böyle birini ararken buldum. O kişi işte sensin. Biliyorum biliyorum sen beni tanımıyorsun. Ama yine de bu birbirimizi görmeyeceğimiz anlamına gelmez. Sen yeter ki bana inan ve sevgini benimle paylaş. Ben seninle sonu olmayan bir arkadaşlık kurmak istiyorum. Umarım sen de bana katılıyorsundur. Neden seninle mutlu olmayayım ki? Söyler misin bana, sen beni sevginle kuşatacak mısın? Biliyor musun ben hayatımda ikinci olarak seninle arkadaş olacağım. Hani derler ya aşk, aşk, aşk… İşte o aşkı artık yaşamanın zamanı yaklaşıyor. Ama bizler bunun farkında değiliz. Şimdilik Hoşçakal… Cevabını beklediğimi unutma.
3 Ekim 1965'de Fidel Castro, Che'nin ünlü veda mektubunu Küba Halkı'na okudu.
...Ve ölüm Che'yi Bolivya'da Higueras yakınlarında yakaladı. Barrientos'un askerleri O'nu 7 Ekim 1967 gecesi Hieguras yakınlarında kıstırdılar. Bacağından ağır bir yara aldı ve Hieguras'da bir okula hapsedildi. Kimsenin karşısında eğilmedi. Ve 9 Ekim günü Barrientos'un kiralık katillerinden Mario Turan'ın dokuz kurşunuyla can