2006 Yılının Nisan ayında Diyarbakır'da ilkokul çağındaki öğrencilere Arkeoloji'yi tanıtmak amacıyla "Arkeoloji ve Kültür Sanat Derneği" olarak bir uygulama yapmıştık. Bu uygulama ile ilkokul öğrencilerine hafta sonlarında sembolik bir arkeolojik kazı yaptırıyorduk. Gerçek olduğu hissini uyandırmak amacıyla tarihi eser görüntüsü verilmiş birkaç parça seramik de toprağın altına gömdük... Bu program sayesinde öğrenciler arkeolojinin ne olduğunu uygulama yaparak öğrendiler. Ve inanın ki hepsi de birer Arkeolog olmaya karar verdiler. Çünkü yaptıkları çok hoşlarına gitmişti. Arkeolojinin eğlenceli ve entellektüel bir meslek olduğu kanaatine vardılar.(Eğitim sonunda yaptığımız anket sonucuna dayanarak bunları belirtiyorum.)
Konu Arkeolog tarafından (10/08/08 Saat 19:22 ) değiştirilmiştir..
Haberin var mı taş duvar?
Demir kapı, kör pencere,
Yastığım, ranzam, zincirim,
Uğrunda ölümlere gidip geldiğim
Zulamdaki mahzun resim.
Görüşmecim yeşil soğan göndermiş
Karanfil kokuyor cigaram
Dağlarına bahar gelmiş memleketimin..
sizin ve öğrencileriniz başarınızdan dolayı kutluyorum başarınızın devamını diliyorum.. ayrıca ahmet arif okadar güzel yazmışki seninde ellerine sağlık
Ne kadar güzel, demek Ahmed Arif'i okuyorsunuz.Şiirden anlıyorsunuz... Evet gerçekten çok güzel bir Şair'dir Ahmed Arif... Ben de şiirlerini severek okurum...
Ve güneş yasak
Duvarlar vardır
Ve korkunçtur yalnızlığı ranzaların
Sen yatağında yanüstü düşmüşsün
Dudaklarında dost cıgaran
Kaysılar belki bu gece çiçek açacaktır
Çalmış kışlaların yat boruları
Kalmışsın en güzel kavgaların haricinde
Kalbin, Zonguldak'ta çökmüş bir kuyu
Kafan, sokak çarpışmasıdır Çin'de..