![]() |
SaLavat-ı Şerife Getirmenin FaziLeti
Efendimiz Aleyhisselam buyurdular: - Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktır. - Bana salavat getirin. Nerede olursanız olun salavatınız bana ulaşır. - Allah Teala (C.C) buyurdu: "Bir defa salavat getirene Ben ve meleklerim on defa salavat getiririz." - Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder. - Dua ile sema arasında bir engel vardır. Üzerime salavat getirilince engel açılır, dua yerine ulaşır. - Sünnetimi ihya eden, üzerime salavat getiren, darda kalanlara yardımda bulunanlar kıyamet gününde arşın gölgesinde olacaklardir. - Sırat üzerinde kalmış, hurma yaprağı gibi tirtir titreyen bir adam gördüm .O anda üzerime getirdigi salavat-i şerife gelip o durumdan onu kurtardı. - Cuma günü üzerime (80) kere salavat getirenin ****en senelik günahi affolunur. - Üzerime salavat getirilmeden yapilan hiçbir dua kabul olunmaz. - Üzerime bir günde (1000) defa salavat getiren kimseye cennetteki makamı gösterilmedikçe ölmez. - Cuma günü üzerime (100) defa salavat-i serife getiren kimse kıyamette öyle bir nur ile gelecek ki, eğer o nur bütün mahşer ehline taksim edilse hepsine yeterdi. - Allah Teala(C.C), perşembe günü ikindi vakti, melekleri salavat-i şerife getirenlerin ismini yazmak için yeryüzüne gönderir. Cuma günü ve gecesi salavat getirmeyi ihmal etmemelidir. Benim rayihamı almayı arzu edenler, kırmızı gül koklasınlar''( Deylemi)- |
ÖnemLi değiL.
ßoL saLavatLı vakitLer geçirmeniz diLeğiyLe. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:55 . |