![]() |
aY güNLüğÜ
Sunus yildizlardir üzerimize düsen kirik ay taslari... * Gelmelerin ve gitmelerin arasina sikistirilmis adi hilal bir yanlizlikti gözlerin. Ay günlügünde bir adim uzaktaydik aska; belki bir adim daha yakin... * Yakamozlarin isiltili yollarinda içimde dört nala kosan atlar var. Nal seslerini duyuyor musun? Bakir yüzlü, tunç bilekli süvarilerin örste dövülen yürekleri midir bu tan kizilligi? Yoksa cesaret midir? Kamçisini sallayan aska teninde soluk soluga at kostururken... * Serin bir rüzgari getirmisti yaninda egilip usulca oksadim yelelerini... Içimde soluksuz arzulari kovalarken dört nala yanlizligim en militan yanimda intihar eden ates böcekleri... ..... 2 Kiyilari hançerlenmis aksamlar yüregine sapli deniz kaybolan gemilerin mendireginde giden uyku... Yanlizligin güncesi kirik aynalarda param parça bir begonya gülüsü... Tütün kokan uzaklar ay yüzlü aksamlar en keskin kiliçlariyla kininda uyuyan misralar... 3 Varlik- saflik, yalan- gerçek,göç- kus,ask- biber,umut- ölüm,mutluluk- özlem... Açar içimizde gelin çiçekleri günahlarimizla el ele yürürüz yürürüz denize çikar tüm yollar... Ayazda çobanlarin söndürmeyi unuttugu dag atesleri gibi bir odun atsan tutusacak düsler çevrilir kilit açilir öbür zamana aynalar çakar kibritini küçük kiz kanatlari gölge kuslar uçar kalbimin duvarlarinda... 4 Uyanirsin adina ask denen bir depremle gecenin geç ve tenha saatlerinde bir kaçisa ömrünün kadraninda akrep misali... Iki göz arasi ela bir zamanda kalbinde ay depremleri 5 Gelmek ve gitmek arasi med-cezir takvimlerinde kum saatinden akan zaman. Bir yanda biriken bir yanda tükenen yazgisi kirmiziyla yazilmis mürekkebi karanfil düsler... Hüzün atlasinda deniz koyulugunda gözlerin. Safak sökerken kar beyazi penceremize asilmis dolunaydir umut... Temel Kurt |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:48 . |