![]() |
Ayrilik
(kalkar gibi usulca denizlerin teninde gemiler
ayırsalar ayrılmıyor/bıraksalar nasıl kavuşuyorduk!) ayrılık ülkesinde delikanlılar,bıyıkları dişlenmekten uç vermez gibi ne garip,ölmek sanıyor çocuklar geceleri o denizlerde balık tutmak,martı olmak bize göre iş değil bir kartal kanadı olmak isteriz dağlarımızda bir bıraksalar bir bıraksalar ay ışığının perçemini dağlara düşürdüğü o aydınlıkta en güzel çiçeklerle kucaklayabiliriz sizi beni doğrultun,beni diriltin,ayıltın beni ayrılmayalım! çünkü kendimizden başka sığınacak sokağımız yok gibi... * tepeler yaptılar,ölü tepeler böyle otların yeşermediği yangınımızdan başka ne bıraktılar ey sıkıntı ülkesi? sıkıntı ülkesinde her çocuk nereye gitse yanında taşır öfkesini cıgarasını içerken,bir kadını severken taşır hep aynı gök için yorgunluğu/yorulur,yorulduğu yerlere taşır neyi var ki ölümlerinden başka,ama yağmur olmaktır güzelliği bu yağmura bir gök gerek ey sıkıntı ülkesi ufuklar kızarmaktan yoruldu,bu yağmura bir gök! * bu ses dargın ses,yorgun ses,uslanmaz ses yangında haklı,türküde güzel ve tutuşan her ayrılıkta saklıdır gizi toplayıp günaydınlarına çocukların en güzel şiirleri elbet sileriz sararan fotograflarda kabaran bin kederi ayrılmayalım! çünkü kendimizden başka sığınacak sokağımız yok gibi... Yılmaz Odabaşı |
yüreğine sağlık.. tşklerr
|
Ne garip, ölmek sanıyor çocuklar geceleri.. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:39 . |