![]() |
AşKı çıLgIN ŞeLaLerin AçlığıNa Çevİren SaHir
Gökyüzü bulutlarını terliyor, kızıl gelincikler fışkırıyor göğsümden yağmur düşlesem kan geliyor gözlerine, yeşil çayırlar âvâzlanıyor tepelerde ben bir ırmağım, patlamış bir ışık ırmağı; zehirli sarmaşıklara dönüyorum önüm kesilince zıpkın nasıl yürürse gövdeye, öyle yürüyorum karanlık genlere yürekleri kiralık evlere benzeyen kadınların, gövdelerini erinç koylara (şehvete) demirlemiş kadınların, buruk ve tedirgin bir denize benzettikleri gençliğim; rahvan aşklar,gecikmiş ayrılıklar, gürültülü yakarışlarla dalgalanıyor terminalerde şizofreni, telefonlarda firari kılan neyse insanı, susamış şiirlerime de tuzlu imgeler katıyor aşkı, çılgın şelâlelerin açlığına çevirmekten aranıyorum saklanamam: kalp atışlarımı tekrarlıyor gök gürlemeleri cesur vadilerin ağzı bağlanmış barajlarla, kaçamam da yasak kitaplar gibi dolaşıyor ayak izlerim falaka ya da başka bir şey istemedim istemedim övgülerini yakalananlar siyanür hapı içerek kutsadılar sözcüklerimi sözlerim -ki kınını unutmuş kılıçlardır- çöllerin suya kanışı kadar güzeldi ölümleri ey sâhir! ey çılgın! ey zorba şairlik suskuların bende, barbar ordular biriktiriyor çıvgın çekirgeler gibi dağılıyor bakışlarım hangi dala uzansan elimi ısırıyor otobüs durakları, tren istasyonları, alış-veriş merkezleri, şehrin kurum ve karmaşasını bırakıyor saçlarıma hanımeli kokularından çıldırmış bir cesaretle, kızgın afişler ve korsan söyleşilerle yorumladığım sûretimi, şehrin paranoyak duvarlarına yumruklarımla yapıştırıyorum beni gömmeden aşkı nereye gömersiniz? beni gömmeden aşkı gömemezsiniz atiLLa akıN :4: |
tşk..
|
eywallah kardeş .böyle şiirler içimi yakıyor anılarımı hatırlatıyor
|
harikaydı..tşkler..
|
emeğine sağlık guzel olmuş :1:
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:29 . |