15/01/08, 00:28
|
|
Onbaşı
Tecrübe Puanı: 0
|
Ağladım
Dün gece uzun uzun
Seni andım, ağladım.
Sonu yok yolumuzun
Ona yandım, ağladım
Kim bilir acımızı
Bu yasak aşkımızı
O eski şarkımızı
Çaldım çaldım, ağladım!..
Dolaştım sokaklarda
Ağaran şafaklarda
Seni senden uzakta
Sardım sardım, ağladım
İmrendim sevenlere
Sarılıp gidenlere
Elele gezenlere
Baktım baktım, ağladım
Benimsin bende değil
Ellerim sende değil
Yanmamak elde değil
Yandım yandım, ağladım
Tuza bastım yaramı
Aşkla açtım aramı
Sensiz son sigaramı
Yaktım yaktım, ağladım.
Hani: bensiz yapamazdın.Hani: yaşam ağacındım, alışkanlık yapmıştım,Hani; mutluluğunla mutsuzluğunun arasındaki,dönemlerindim,
Hani; peri masalındaki tüm aşıkların bizi arayacağı, zırhlı şövalyendim,Hani inancının olduğu yerde sevgin, sevginin olduğu yerde güvenindim Hani, ölümle, ölümsüzlüğün ortasındaki boşluğundum.Hani; ayrılışlarının arkasındaki tek nihai çözüm ; gene bana geri dönmekti.Bak,bu sefer umduklarım ile bulduklarım farklı oldu, Şimdi daha iyi anladımki;Önemli olan., dağın doruklarına tırmanmak değil,Vadilere sıkışıp kalmakmış,Günlerce düşünüp zor olsada sende vermişsin kararını Hiçbir şey vazgeçilmez değilmiş.
Vazgeçilmezlik olsaydı, mezarlıklar; hınca hınç dolmazdı. Artık, metalik, plastik yalnızlıkların hüküm sürdüğü,özdeki çirkinliklerin, yapay bir cilayla kapatılmaya çalışılan,Boğanın, boynuzlarının gölgesindeki yaşamı,bana hediye ediyorsun,asırlık otoritenin kibrinden,akademik gösterişin, getirdiği kariyerden uzak, kendi doğal düşüncenin derinliklerine dalan,duyarlı, gözlemci,bir iç yolculuğa çıkarken,
bana güle güle , yola çıkan yolcuya da uğurlar olsun diyorsun.Senden gelen herşeye razıyım ben.
|