26/08/11, 09:00
|
|
Tümgeneral
Tecrübe Puanı: 0
|
İslam dini, delil dinidir, gerçekleştirilen her fiilin belirttiğiniz gibi Kur'an, Sünnet, İcma, Kıyas yoluyla delillendirilmesi gerekmektedir. ''Diye düşünüyorum ve ya ''bence'' diye başlayan cümlelerle İslam hakkında fikir yürütülmesi sakat bir durumdur. Hele ki hakkında kesin delliller olan, Ayetlerle sabitlenmiş durumlar varken, birilerinin çıkıp (bunun konumuzla alakası yok ama bunu yapanları görünce deliye dönüyorum) benim mantığım bunu bunu gerektiriyor demesi, Allah'a yapılacak en büyük hakarettir. Rabbim bizi bunlardan beri kılsın.
Bidatları ikiye ayıran bazı alimler olduğu gibi, bütün bidatları aynı kategoride değerlendiren alimler de mevcuttur.
Ben bu alimlerin görüşlerini değerlendirdiğim zaman, bütün bidatleri sapkınlığa götüren yol olarak değerlendiren alimerin görüşü bana daha yakın gelmektedir.
Ne Resullallah'ın döneminde, ne sahabelerin döneminde ne de tabiin döneminde O'nun gülle anılmasına tanık olmadım. Velev ki, okumadığımız bir yer olabilir, bizi aydınlatmanızı isteriz.
Dümdüz bir yol üzerine yaşayabilmek duasıyla...
ayrıca Kadir geceniz mübarek olsun,
dualarınızda bize yer veriniz...