MALZEMELER
500 gr. Levrek
500 gr. Dil Baligi
500 gr. Mezgit
1/2 Su Bardagi Zeytinyagi
2 Büyük Sogan
2 Pirasa
2 Dis Dövülmüs Sarmisak
2 Domates
2 Çorba Kasigi Limon Suyu
1/2 Limonun Kabugu
1 Tatli Kasigi Kekik
2 Çorba Kasigi Kiyilmis Maydanoz
2 Defne Yapragi
1 Tatli Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Dövülmüs Safran
Tane Karabiber
RUY SOS MALZEMESI
3 Patates (haslanmis)
1 Tutam Safran
3 Dis Sarmisak
1 Su Bardagi Zeytinyagi
3 Yumurta Sarisi (Çig)
2 Yemek Kasigi Salça Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
RUY SOSUN HAZIRLANISI
Yumurta sarilarini zeytinyagi ile çirpin. Patatesi rendeleyin. Hazirladiginiz
karisima ekleyerek telle karistirin. Salçayi ilave ederek çirpin.
Karisima zeytinyagi ve tuz ekleyin. Sarmisak ve safrani havanda döverek
sosa ekleyin.
ÇORBANIN HAZIRLANISI
Baliklarin filetolarini dikkatlice çikarin.
Temizlenen baliklardan çikan kilçik ve baslari, deniz ürünleri disindaki tüm
malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatin.
Çorba hazir oldugunda malzemeleri süzün. Elinizdeki balkları
çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatin. Etlerin dagilmamasina
dikkat edin.
Çorbayi, ruy sos ve kizarmis ince ekmek dilimleriyle servis edin.